Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Broodjes gebakken.

Bericht door bakplaat »

Vandaag thuisdag gehouden en weer eens wat gebakken:

Harde broodjes...Tijgerbollen:

Afbeelding

Zachte Tarwebolletjes en Kadetten:

Afbeelding

Zachte (volle)Melkpuntjes, lekker dicht op elkaar...superzacht:

Afbeelding

Krente/Rozijnenbollen:

Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 303
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: Broodjes gebakken.

Bericht door jasmon »

Cor,

die zien er goed uit! :2th:
en als jou methode van de Harde broodjes...Tijgerbollen: uit de doeken wil doen is dat fijn en met ons wil delen?

ik ben al fan van je wittebollen recept. :kwijl:
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Broodjes gebakken.

Bericht door brood daar zit wat in »

Zo, dat is weer een hele vitrine vol!! Jaloers op de hoeveelheden...
Ook ik ben groot fan van de wittebollen recept, heb het van de week ook weer voor de hotdogs gebruikt :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Broodjes gebakken.

Bericht door bakplaat »

Hallo Jan en evt. andere geïnteresseerden...

Heb dit Recept van de Schoolsite gevolgd (scheelt me ook typewerk ;K

De in het recept vermelde 50 gram gist kun je vervangen door 20 gram droge. Het rijstemeel voor de Tijgerpap gebruik ik nooit, maar gebruik daar steevast fijne paneermeel voor. Heb je geen krokantpoeder dan laat je het maar gewoon weg of bestel/haal het bijv. bij de Zuidmolen

Voor het opbollen is hier nog een snelle Werkwijze :G

Succes voor wie het ook eens wil proberen.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Graag laat ik hier mijn foto's zien, van het Brood en Broodjes, die ik thuis sinds mijn pensioentijd (vanaf 2004) zoal gebakken heb.Van sommige items bestaat er ook een foto album.
Ik zal het ook regelmatig aanvullen met actuele foto's

Voor allerlei banket/gebaksoorten komt er nog een ander topic.

VolkorenBusbrood met album:
Dit Fotoalbum heb ik ook al vele malen op het forum gedeeld:

Afbeelding

Twee volle Melk(bus)broden geknipt:

Afbeelding

Zachte volle Melkbroodjes:

Afbeelding

Zachte volle Melkbroodjes tarwe 50/50 bloem/meel:

Afbeelding

Tarwebollen en Plaatkadetten:

Afbeelding

Zachte luxe volle Melkbroodjes:

Afbeelding

Krente/Rozijnenbollen:

Afbeelding

Krente/Rozijnenbrood:

Afbeelding

Triangelbroodjes:
Waarvan ik ook een Fotoalbum gemaakt heb:

Afbeelding

Mini Busbroodjes:

Afbeelding

Winston met Album Dit was in de eerste serie van Heel Holland Bakt een succesitem, vandaar dat ik deze ook gemaakt heb:

Afbeelding

Een Waterwit Vloerbrood:

Afbeelding

Afbeelding

Nog meer Vloerbrood, Van Tarwemeel met wat Tarwe- en Roggebloem:

Afbeelding

Afbeelding

Een Waterwit Tijger/Busbrood:

Afbeelding

Krokante Pistolets of Duitse Schnittbrötchen:

Afbeelding

Krokante Tijgerbollen:

Afbeelding

Worstebroodjes:

Afbeelding

Wordt nog vervolgd.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door lekkermelig »

Mooi Cor! Ik vind het al een prachtige verzameling :2th:

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door brood daar zit wat in »

Zeker mooi! En ik kijk met regelmaat even bij uw fotoalbum. Mogen nog wel wat meer lekkere recepten bij hahahaha
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Bioloogje »

Al had ik maar één zo'n broodje in mijn assortiment [emoji68]‍[emoji505]


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Soepkipje
Moderator
Berichten: 794
Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Soepkipje »

bakplaat schreef: Ik zal het ook regelmatig aanvullen met actuele foto's
Voor allerlei banket/gebaksoorten komt er nog een ander topic.
Top!!! Helemaal goed zo Cor!! :2th: Een mooi overzicht ook al zo! Een aparte afdeling banket kennen we ook niet meer op dit forum, maar het is de bedoeling dat echt alle baksels van één persoon, bij elkaar komen te staan, dus zet gerust ook wat je wilt laten zien aan banket en gebak hier in je eigen "Cor's baksels uit alle jaren" en niet in een ander apart topic.
Verder kijk ik ook uit naar nieuwe en meer nog naar actuele foto's. :kwijl: :G
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
Gebruikersavatar
Soepkipje
Moderator
Berichten: 794
Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Soepkipje »

Rest discussie over "Apart topic voor taarten, cake en koek" verplaatst.
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

BIERGISTBROOD

Bericht door bakplaat »

Naar aanleiding van een vraag aan Han/Tigermanz,over zijn experimentele Biergistbrood, heeft Han mij spontaan aangeboden om wat biergist toe te sturen.

Afbeelding

En ik ben daar gisterenmorgen mee aan de bak gegaan.
Han had zijn Poolish 's avonds tevoren al gemaakt, maar omdat ik nog niet wist dat ik ging bakken, had ik dus ook nog geen poolish, daarom heb ik hem iets veranderd, ben er om 9.30 u. mee begonnen, ook met 200 gram bloem en 250 gram water, maar heb ipv. koud, lauwwarm water gebruikt en ipv. 1,5 gram gist 2,5 gram gebruikt.

Afbeelding

Om 12.45 u. had de poolish voldoende bubbels:

Afbeelding

En heb ik toen het deeg gemaakt: De poolish, met 200 gram bloem, 400 gram volkorenmeel,10 gram tarwegluten, 12 gram zout en 300 gram water(koud uit de kraan)
Nadat het deeg voldoende gekneed was, heb ik er nog 150 gram zonnebloem-/pompoenpitten door gedraaid.

Het deeg had een keurige temp. van 25ºC.

Afbeelding

Klaar voor de voor-/bulkrijs.

Hierna, om 14.55 u. het deeg doorgeslagen.

Afbeelding en in gepakt voor de tweede rijs tot. 16.30 u.

Daarna het deeg in twee stukken verdeeld en opgemaakt (model batard) gereed voor de narijs.

Afbeelding

Om 18.15 waren de deegstukken voldoende gerezen:

Afbeelding

En heb ze ingesneden:

Afbeelding

Hierna met stoom afgebakken op 225 º C./ ± 40 minuten. Stoom weggehaald na 25 minuten.

De broden hadden om 18.55 u. een kerntemp van...

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De doorsnede laat een stevige en nog enigszins luchtige kruim zien.

Afbeelding

Bij het ontbijt vanmorgen, vonden we het allebei een smakelijk brood.

Het was leuk om eens dit brood te bakken, al was het voor mij een lang proces 9.30 u. - 18.55 u. ruim 9 uur, wat ik niet gewend ben, zoals ik normaal mijn brood in 4 - 4,5 uur bak.
Maar misschien maak ik binnenkort toch ook nog eens een witbroodsoort, met deze Biergist.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: BIERGISTBROOD

Bericht door TigerManZ »

Mooi resultaat en leuk (foto)verslag Cor :2th:
Op naar een volgend biergistbrood...
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Bioloogje »

Heel mooi brood!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Gisteren bezig geweest voor het Paasweekend en o.a. gebakken:

1) Een Paasstol, naar een recept van Kerststollen. maar de stol direkt na het afbakken bestreken met kokend hete abrikozenjam en bestrooid met gebruneerd amandelschaafsel.

Afbeelding
De doorsnede van de stol:

Afbeelding

2) Een volle melk wit Busbrood:

Afbeelding

Brood uit de bus:

Afbeelding

3) Tenslotte nog een plaat (25 stuks zachte volle melk Tarwebollen (60 meel/40 bloem)

Afbeelding

Hiermee komen we het Paasweekend wel door :G

Voor alle forumleden gezellige Paasdagen toegewenst.

Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door papagena »

Wat een heerlijkheden allemaal! Ze boffen maar met jou.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Arianne
Chef stoffer en blik
Berichten: 9
Lid geworden op: di 07 mar 2017, 09:45

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Arianne »

*zucht* Wat heb ik nog veel te leren. Je foto's zijn wel heel inspirerend

Verstuurd vanaf mijn Lenovo P2a42 met Tapatalk
Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door CarlaB »

Kokend hete jam (!) nooit bij stil gestaan, en daarna het amandelschaafsel erop. Dank voor de tip Cor :2th:
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Wij vieren morgen samen met Moederdag, onze beide verjaardagen en daar hoort natuurlijk ook gebak bij... gisteren de voorbereidingen gemaakt en zo net afgewerkt:

Een Slagroomtaart gevuld met twee lagen chipolataroom, opgespoten met slagroom en gegarneerd met verse aardbei, kiwi, ananas en mandarijn:

Afbeelding

Een Fruitvlaai van Linzendeeg gevuld met Zwitserse Room = Banketbakkersroom met slagroom en een scheutje marasquinlikeur. Opgemaakt met verse aardbeien, ananas, mandarijn, banaan en kiwi. Afgeglanst met taartgelei.

Afbeelding

De visite kan komen...Ze zijn welkom :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Bioloogje »

Mmmm.... Wat ziet dát er watertandend lekker uit!
Van harte gefeliciteerd voor jullie beiden en een heel fijne dag!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Naar aanleiding van een verzoek van Levine, dat het overzichterlijker is om alle bakwerk in een topic te plaatsen...
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic. ... 965#p62730
...Geef ik daar maar gehoor aan, zal dit voortaan blijven doen en laat nu HIER nogmaals zien waarmee ik me deze week heb beziggehouden:

Allereerst mijn Kerststollen waarvan ik er elk jaar 3 stuks bak:

1) Stollen op de plaat, volgerezen:
Afbeelding
2) Stollen afgebakken en bestreken met gesmolten boter en worden voor gebruik nog
bestoven met poedersuiker:
Afbeelding
3Doorsnede Stollen
Afbeelding


Melkbrood:
1) Deegstuk in de bus, volgerezen:
Afbeelding
2) Geknipt:
Afbeelding
3) Afgebakken:
Afbeelding
Laatst gewijzigd door bakplaat op vr 21 dec 2018, 22:34, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Koos de bakker »

Cor, wat is uiteindelijk het gewicht van jouw stollen? Zomaar uit nieuwsgierigheid.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Hallo Koos Zie hier een...
Fotoalbum ...van mijn stollenbakkerij,wat ik al jaren geleden gemaakt heb, daar zie je bij foto 5 dat het deeggewicht 3100 gram is, wat ik door 3 deel is ruim 1000 gram per stol, daarbij komt (foto 6) nog een rol amandelspijs 250 gram, zodat het bruto gewicht 1250 gram per stol is. Trek er tijdens het bakproces nog 10% vochtverlies af (125 gram) Dan blijft er uiteindelijk een nettogewicht van +/- 1125 gram over.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door bakplaat op za 22 dec 2018, 00:17, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Levinebaktbrood »

Top Cor :2th:. Fijne feestdagen!
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Voor vanavond Kerstavond Heerlijke Saucijzenbroodjes gebakken:

Afbeelding

Voor gebruik nog even opwarmen en daarbij komt geen oven meer aan te pas. Er passen met gemak 4 stuks in de Airfryer.

Deze Kerstkrans (Roomboter/ Amandelspijs)...

Afbeelding

...gaat morgen mee op visite naar familie, waar we de eerste Kerstdag samen komen.



Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Koos de bakker »

Weer jaloers op jouw mooie baksels. Een diepe buiging.....
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Dit weekend voor de verjaardag van onze schoonzoon, deze Slagroomtaart gebakken... De foto spreekt voor zich. De vulling van de taart bestond uit 2 lagen chipolataroom met marasquinlikeur. Hij was meer dan welkom, volgens de visite smaakte hij voortreffelijk :2th: :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door BakkerGerrit »

Dat is er weer een uit het boekje Cor! :kwijl:
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door brood daar zit wat in »

Jammie, echte slagroomtaart...
Gefeliciteerd hoor!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Rik59 »

Beste Cor... het is pas half januari... net na de kerst.. pondjes gaan er langzaam weer af... hoe denk je dat ik dat zo volhou?? :2th: :kwijl: :kwijl: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door papagena »

Cor is dodelijk voor de lijn maar goed voor het humeur.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Vandaag op verzoek, weer eens een ouderwetse appeltaart gebakken.

De rastervorm...

Afbeelding

...is deze keer ongebruikt op z'n plaats gebleven. ;B

En heb er van reepjes deeg een raster overheen gevlochten...heeft ook wel iets: :G

Afbeelding

Uiteindelijk kwam de taart zo...

Afbeelding

...uit de oven.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door BakkerGerrit »

Mooi zo’n dichtgevlochten appeltaart! :crazy:
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Rik59 »

Ziet er lekker uit Cor...

Maarreh... 6 weken sportschool :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

De sportschool behoort niet tot een van mijn hobby's, Rik. ;B
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Gisteren de voorbereidingen en zojuist afgewerkt, deze Slagroomtaart...

Afbeelding

...gaat morgen mee op (verjaardags)visite naar een nichtje.

De taart heeft een vulling van twee lagen Zwitserse room met slagroom en gebroken bitterkoekjes en een scheut marasquinlikeur, afgestreken en opgespoten met slagroom, langs de onderrand aangezet met nougatine en royaal belegd met aardbei, mandarijn en kiwi(alles vers) en een glimmertje van taartgelei
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door Koos de bakker »

Wauw, ik wil ook zo'n oom! Een pracht taart om terecht trots op te zijn.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door TigerManZ »

Wat een super rijke taart Cor! Ziet er ook nog eens fantastisch uit :2th:

Dat wordt smullen op de verjaardag van je nichtje :kwijl:
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door bakplaat »

Nu de zomer het steeds vaker laat afweten, het wordt wat minder voor het buitengebeuren (op karper vissen in de visput in de buurt)
Heb ik me vandaag weer eens weer wat met het broodbakken beziggehouden.
Deze keer is het een (water)wit Vloerbrood geworden:

Afbeelding

Verder nog wat weekend kleinbrood o.a mijn zachte witte Melkbollen:

Afbeelding

En tenslotte nog een plaat Krente/Rozijnen bollen:

Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Bakker Cor 's baksels uit alle jaren.

Bericht door BakkerGerrit »

Mooi vloerbroodje Cor!
Plaats reactie