Baksels van Bioloogje, 2017

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Een nieuw jaar dus maar eens een nieuw topic aangemaakt voor mijn baksels. Vandaag heb ik de easy baguettes van de weekendbakery gebakken met T55 bloem van De Zuidmolen. Ik moet ze helaas wat klein vormen en ik maakte een fout met het overhevelen van het deeg naar de baksteen, waardoor het toch wat plakkende deeg wat krom trok. Ik denk dat dat de scheur aan de zijkant van het linker exemplaar Afbeeldingverklaart. Het insnijden heb ik iets te voorzichtig gedaan.
Tegelijkertijd heb ik ook een 'no knead bread' gebakken : dwars tegen alle regels in gewoon met Amerikaanse volume maten 'cups'. Juist nu fijn omdat het voor mij bij het gemak hoort dat het brood geeft. 1,5 cups water, 3,25 cups meergranenmeel van 't Roode Hert in Alkmaar. 1 thl. Zout, 1thl. Gist. AfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door papagena »

Hoe was de kruim van dat no knead? Ik heb het vaak geprobeerd maar eindigde regelmatig met een enigszins plakkerige kruim.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

IMG_1785.JPG
I was inderdaad wat plakkerig. Vreemd, want van de week bij hogere hydratatie had ik wel een prima broodje. Het werd toen alleen een wat platte pannenkoek. Ik probeer het volgende keer weer eens gewoon in de DO.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Even een update. Inmiddels het restant van de no knead in de DO (eigenlijk braadpan) gebakken. Was een kleine hoeveelheid dus weer plat. Maar nu beduidend beter. Toch maak ik het niet snel weer. Smaak is ok maar niet meer dan dat. Het bakpapier maakt gekke vouwen in het deeg. Daarom ziet het er een beetje uit als een cirkelrok. Afbeelding


Groetjes, Annelies

De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Ik had al tijden een waldkorn mix in de kast liggen. Hoe of wat weet ik niet; ik heb het via iemand anders gekregen. Gebakken met 70% hydratatie. Afbeelding

Verder een poging gewaagd met worstenbroodjes. Niet slim als je zwaar verkouden bent. De hoeveelheid werk viel me dus tegen en het vormen ging slecht. Een paar zijn dan ook opengebarsten. Smaak is goed. Brood naar recept zachte witte bolletjes van Levine. Gehakt standaard aangemaakt. AfbeeldingAfbeelding


Groetjes, Annelies

De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bakker Jan
Deegkneder
Berichten: 114
Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
Locatie: Maas en Waal

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bakker Jan »

Worstenbroodjes zien er prima uit en het Waldkorn ook :2th:
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Dank je Bakker Jan. Ik sleutel nog even aan de vulling en zal binnenkort weer een nieuwe poging wagen. [emoji16]


Groetjes, Annelies

De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door bakplaat »

Ondanks de wat ongelijke modellering zien je Worstebroodjes er goed gebakken uit Annelies :2th:
Ook het Waldkornbrood mag gerust gezien worden. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Er waren klachten. Het bruine busbrood met gist ging te hard in smaak achteruit. Hoe lekker ook wanneer net uit de oven geserveerd, de volgende dag waren de sneetjes in het lunchtrommeltje een beetje 'niksig', zo luidde het oordeel.
Tja, dat kon ik natuurlijk niet op me laten zitten. Dus vandaag een desembrood met zaadjes gebakken. Kijken of die het beter houdt in het lunchpakket. Volgens het recept had dit brood een vrij lange bulkrijs. Maar daarna zag het er veelbelovend uit. Ik rolde het uit om te vormen en dat bleek niet simpel. Het deeg stribbelde flink tegen en ik heb het dan ook enkele keren even met rust moeten.laten voordat het zich eindelijk naar mijn wil leek te schikken en zich tot een busbrood liet vormen.
In tweede instantie rees het brood nauwelijks. Ik had er dus een hard hoofd in toen ik het uiteindelijk in de oven schoof. Toen zag het er zó uit:Afbeelding
Maar het wondertje van de ovenrijs maakte er tot mijn opluchting toch een keurig broodje van.
Ook vers uit de oven: twee (deels spelt) desembroodjes met dadels en abrikozen, gemaakt met behulp van een vrij nat deeg. Afbeelding
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Hamit
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: zo 27 nov 2016, 13:18

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Hamit »

Ziet er gezond uit ;)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Vandaag ciabatta gebakken. Naar een recept van Levine maar met desem ( had ik over)en een beetje gist (ivm tijd). AfbeeldingAfbeelding


Groetjes, Annelies

De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 303
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door jasmon »

Die zien er lekker uit

Jan

Rofco KN4
AEG normale oven
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

AfbeeldingAfbeelding
Made with love [emoji4].
Desem met Franse T80 meel, 69 % hydratatie
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Afbeelding
Desem Bruinbrood met Vijfgranenvlokken. Half tarwebloem ; half tarwe volkoren. Hydratatie 66 procent. Heerlijke smaak. De batard versie aan zoonlief en zijn twee medestudenten gegeven. Daar was vanochtend nog maar weinig van over [emoji4]. Ik denk trouwens dat ik volgende keer het percentage vocht verhoog naar 69 of 70.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door bakplaat »

Erg mooie broden Annelies :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Troela
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
Locatie: Amsterdam

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Troela »

Ziet er prima uit!
Bear Teddy en gewone oven
Te Amsterdam
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Dank. Het basisrecept 'wit desembrood' komt uit Levine's eerste broodboek. De Vijfgranenvlokken geven er een heerlijke touch aan.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 303
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door jasmon »

Nog even en je bakt meer voor anderen dan voor jezelf :rofl2:
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Haha, dat is inderdaad vaak het geval. Maar meestal hou ik dan wat voor mezelf achter of ik eet gezellig mee. Ik vind het een heerlijke hobby maar kan daar in mijn eentje niet tegenop eten. Daarom vind ik het leuk om het als cadeautje te geven. Ipv een bloemetje ofzo[emoji851]


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Donderdag op de kleinkinderen passen. Meestal eten we daarna iets eenvoudigs doch voedzaams. Dit keer huisgemaakte hamburgers (made by schoonzoon) met huisgemaakte hamburgerbroodjes (made by oma). Afbeelding


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Levinebaktbrood »

Dat wordt smullen donderdag :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Ja, dankzij jouw heerlijke recept![emoji106]


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Anna »

Goed gelukt hoor Annelies! :2th:
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Dank! Ja, ik was er ook blij mee[emoji1]


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Lidl had biologische melen in de aanbieding en die kon ik natuurlijk niet weerstaan [emoji2]. Dus heb ik het recept van Levine's witbrood (met karnemelk) gebruikt als basis voor lichtbruine broodjes van dat meel. Ik verving een deel van de bloem en alle roggemeel door volkoren. Goed gelukt en lekker. Afbeelding


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Lichtbruin desembrood; gebakken in een slof-vorm. Lijkt het gesneden een beetje op een échte boterham[emoji16]. Mijn échte broodvorm had zich verstopt. AfbeeldingAfbeelding


Groetjes, Annelies
Laatst gewijzigd door Bioloogje op za 11 feb 2017, 21:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door bakplaat »

Mooi brood Annelies, goed idee het in een slofvorm te bakken, toen je broodbus vermist bleek. :2th:
Is de bus inmiddels weer terecht :?:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Nee, maar ik heb wel een vermoeden hoor. Stoute kinderen hebben ook zo hun gewoontes...[emoji4]. Hem opzoeken vergt nogal wat capriolen van mijn kant. En aangezien ik wat grieperig ben, stel ik dat nog even uit.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Afbeelding

Briochebloem, naar een recept van de Weekendbakery: http://www.weekendbakery.com/posts/brio ... at-result/
Gekneed met de AFK BBM en -ongeduldig, ik weet het - 2e rijs in de oven op rijs programma (40 gr.) Normaal gesproken is dat niet goed voor de smaakontwikkeling en gaat het me ook iets te snel maar met dit deeg durfde ik dat wel aan. Ging dus prima!


Groetjes, AnneliesAfbeelding
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door bakplaat »

Heel mooi...Annelies. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Dank je wel, Cor!

Vandaag bakte ik op bestelling [emoji4] voor zoonlief's verjaardag twee desembroden met vijfgranenvlokken (naar een recept van Levine) 26% 'super' Tarwemeel (biologisch meel van molen 't Roode Hert in Alkmaar) 74% Amerikaanse patent van De Zuidmolen, hydratatie 72,9%. AfbeeldingAfbeelding
Sorry voor de slechte belichting van de kruim; het feest was op dat moment al in volle gang.
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Berliner Knuppel hoewel je in mijn geval beter van Berliner knoeiboel kan spreken [emoji23]. Afbeelding
Ik dacht de rommelige onderkant van de bolletjes naar binnen te vouwen zodat de korst niet rommelig zou worden. Daardoor maakte ik het probleem echter alleen maar erger. Korst is als beloofd door Levine in het recept op haar Blog: licht knapperig. Smaak is prima.
De onderkant van mijn broodjes is echter wat zacht. Dat gebeurt ook wel bij mijn grotere broden, ondanks het gebruik van een steen. Weet iemand een oplossing? Kan het zijn dat de steen dan niet heet genoeg is?


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door lekkermelig »

Knoeiboel of niet: ze zien er best heel smakelijk uit!

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Levinebaktbrood »

Hoe lang warm je de steen op?

Ik warm de oven met daarin de steen (3 cm dik) minstens 1 uur voor op 230/240 C.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Ja, ik ook. En mijn steen is hooguit 1,5 cm. Eigenlijk een pizzasteen. Ik schaf binnenkort een chamottesteen aan. Ik vermoed dat die de warmte beter kan vasthouden.
Kan je ook teveel stoom gebruiken?


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Ondertussen heb ik op basis van het hamburgerbroodjesrecept hotdogbroodjes gebakken. Ook een beetje rommelig nog. Maar goed. Je moet ergens beginnen. Het idee is dat de broodjes, met worstje en al, nog even onder de grill gaan. Afbeelding


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Obelix-BBQ
Jongste bediende
Berichten: 28
Lid geworden op: za 25 feb 2017, 22:29

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Obelix-BBQ »

Zolang je het goed kunt eten is het niet echt mislukt. Ik ben op dit moment ook aan het tobben met de vorm haha.
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Echt mislukt vind ik ze ook niet; de broodjes zelf zijn goed. Maar het oog wil ook wat dus ik ga er wel op oefenen [emoji16]


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
john-b-bak
Deegkneder
Berichten: 103
Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door john-b-bak »

Je steen van 3 cm vormt een forse massa die tot in de kern heet moet zijn.De lucht heeft natuurlijk veel minder massa en deze is dus veel sneller opgewarmd.Wanneer je ruimtetemperatuur de ingestelde waarde heeft bereikt valt de "brander" uit tot die weer het sein verwarmen krijgt.Deels wordt die warmte geabsorbeerd door de steen en deels zorgt de afkoeling van de oven zelf daarvoor.Je moet dus uitproberen hoeveel tijd je oven erover doet om de steen op een goede temperatuur te krijgen.Wanneer de vloer van het brood te licht is zul je dus zeker langer moeten verwarmen.In dit verband heb ik overigens bij het vergeten de oven op tijd in te stellen de steen uit de oven gehaald en deze op mijn wokbrander gezet zodat de opwarming versneld plaats vondt.De ovenwanten hadden bij het terugzetten overigens behoorlijk geleden.
bak ze John
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Aha! Mijn simpele alpha ziel had eigenlijk bedacht dat mijn dunne steen snel warm wordt maar de warmte ook niet lang kan vasthouden. Uitkomst is hetzelfde, haha.
Vandaar mijn voornemen een nieuwe chamottesteen te kopen


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door TigerManZ »

Haha... die Berliner "Knoeiboel" ziet er er lekker uit hoor!

Wat betreft de worstenbroodjes, hadden die niet iets verder uit elkaar moeten liggen?
Smakelijk :2th:
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
john-b-bak
Deegkneder
Berichten: 103
Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door john-b-bak »

Kijk voor een steen op internet eens bij bouwmaterialen en Heusden .Die firma heeft goedkope chamotte steen.
Op maat zagen kan met een slijpschijf,zo gedaan door een behulpzame klusser.
bak ze John
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Ha Han, dat lijkt wel hè. Maar hier is over nagedacht. De broodjes bleven op deze manier wat 'rechthoekig' en rezen door ruimtegebrek wat in de hoogte. Je 'scheurt ze dan uit elkaar, snijdt de ruimte voor de worst wat verder open en legt ze dan voor serveren nog even onder de grill. De broodjes worden dan ook op het scheurvlak nog wat knapperig. Helaas heb ik daar in de hectiek geen foto van gemaakt. Maar dit resultaat was het doel (dat gaat ook nog wel een keer lukken): Afbeelding
Ik had ze alleen wat gladder moeten vormen dan was het helemaal àf geweest.
Dank voor de tip John, ik ga kijken!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door TigerManZ »

Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Ik kom daar ook terecht. Mijn keuze zou dan deze zijn: https://www.groenebouwmaterialen.nl/a-4 ... -per-stuk/. Die zou ik dan op maat moeten laten zagen naar 36x33. Dan past hij op mijn bakrooster.
Nogmaals dank voor de tip, ik ga ermee aan de slag!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
john-b-bak
Deegkneder
Berichten: 103
Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door john-b-bak »

Dan nog een tip
Als je de deegstukjes aan de lange zijdes licht insmeert met olie kun je ze na het bakken veel beter scheiden.
bak ze John
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Opnieuw mijn dank, John. Ik zal dat een volgende keer zeker doen. De broodjes waren kwalitatief erg goed, lekker 'vlokkig'. Wat iedereen opviel: deze voeden je beter dan de broodjes uit de winkel. Zelfs de grootste liefhebber kreeg er met moeite twee weg.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Een Kamut-tarwedesembrood met havervlokken. 43% kamut volkoren meel 57% tarwebloem, 50 gram havervlokken, 66% hydratatie. Heerlijke smaak! Afbeelding


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Hamit
Gaat de goede kant op
Berichten: 53
Lid geworden op: zo 27 nov 2016, 13:18

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Hamit »

Ziet er gezond uit. Kamut staat ook op mijn bucketlist...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksels van Bioloogje, 2017

Bericht door Bioloogje »

Erg lekkere smaak. Beetje noot achtig.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Plaats reactie