Pagina 2 van 2

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: zo 19 feb 2017, 20:55
door Bioloogje
Wat leuk en inderdaad : wat mooi!


Groetjes, Annelies

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: zo 19 feb 2017, 21:21
door Jim
lekkermelig schreef:Ze zien er prachtig uit.

Ik heb ze zelf lang geleden ook wel eens gemaakt. Ik ben meestal echt fan van de recepten van weekendbakery, maar denk dat ze uiteindelijk ook wat inspiratie opgedaan hebben hier
http://www.beyondkimchee.com/pumpkin-dinner-rolls/

Wil
Ja, daar had ik ze ook al gezien en ik denk dat het recept bijna hetzelfde is maar zoals ik al schreef is dat van de weekendbakery lekker duidelijk in ons metrisch stelsel.

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: zo 26 feb 2017, 19:00
door Jim
Het is weer 'zondag-bakdag'!
Vandaag is het een 100% rogge zuurdesembroodje met pruimen en rode peperbolletjes.
Uit 'Hoe bak ik brood' van Emmanuel Hadjiandreou.
Lekker zoet met af en toe een pittige toets van de peper.
Klein minpuntje : de korst is bovenaan losgekomen, ik denk bij het afkoelen.
Hoe zou dit komen?

Afbeelding

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: zo 12 mar 2017, 19:04
door Jim
Toetjestijd: Chocoladecakeje met boterroom van witte chocolade en warme frambozen.

Afbeelding

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 04 apr 2017, 20:32
door Jim
Brood met zaadjes uit Levine's tweede boek, eerste en tweede rijs in de koelkast gedaan want dat paste beter in m'n dagplanning.

Afbeelding

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 04 apr 2017, 22:07
door Levinebaktbrood
Mooi gelukt :2th:

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: wo 05 apr 2017, 17:29
door Jim
Misschien iets te donker... Ik was buiten in de tuin bezig terwijl ik anders meer een oogje in het zeil hou tijdens het bakken.
Maar de smaak is goed!

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: wo 05 apr 2017, 20:11
door Bioloogje
Ik vind dat wel lekker, een donkere korst. Ziet er mooi uit!


Groetjes, Annelies

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: vr 16 jun 2017, 18:35
door Jim
Een tijdje geleden een oude houtoven gekocht en er al volop in gebakken!

-Bruin brood en brood met abrikoos en pistache, beiden van Levine

Afbeelding

-Semolina brood van uit "Bread" van Jeffrey Hamelman

Afbeelding

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: vr 16 jun 2017, 22:15
door lekkermelig
Mooie broden :2th: en vooral: wat een interessante oven !

Wil

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: vr 16 jun 2017, 22:39
door Jim
Ja, het is een leuke oven, met aparte stook- en bakruimte. In de bakruimte is een draaiplateau met chamottestenen.
Hier in Belgisch Limburg regelmatig tweedehands te koop maar hier ook nog nieuw te koop.

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 19 jun 2017, 09:20
door Ajala Jacobs
Wat bijzonder! Ik wist niet dat je in een gietijzeren pan brood kon bakken! Gewoon op laag vuur zetten? Hoe doe je dat?

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk


Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 19 jun 2017, 17:47
door Jim
De gietijzeren gaat niet op het vuur maar in de oven.
Een half uurtje voorverwarmen op 230 à 250 graden en dan het brood erin.
20 minuten met deksel erop en 20 minuten zonder deksel.

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 20 jun 2017, 09:34
door Anna
Prachtige broden! :2th: Zo'n oven lijkt me ook wel wat, die doet het tenminste als de elektra je in de steek laat. Hoeveel broden kan je er tegelijk in bakken?

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 20 jun 2017, 13:54
door Jim
Ik heb er tot nu toe telkens 4 tegelijk in gebakken, maar 6 stuks moet ook lukken.
Busbroden ook zeker 6 stuks maar dat moet ik nog eens proberen.
Mijn oven is het kleinste model, er zijn nog 3 grotere modellen tot 28 broden.

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: zo 02 jul 2017, 22:36
door Jim
Bakseltje van vandaag : Pane Bianco, broodje met parmezano, basilicum, look en zongedroogde tomaten.
De gasten waren zeer tevreden! Het was dan ook zo op!

Afbeelding

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 03 jul 2017, 10:20
door Anna
Oh, ik zou zo'n broodje ook niet laten liggen hoor ;) Het lijkt me erg lekker, heb je een recept? (Mag je ook bij de recepten plaatsen)

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 03 jul 2017, 12:01
door Melinda
Dat ziet er erg lekker uit, Jim. En ook nog mooi. :2th:

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 03 jul 2017, 13:25
door Jim
Dank u!
Recept vind je hier : Pane Bianco
Ik heb wel minder vocht gebruikt (ongeveer 8% minder).

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 24 jul 2017, 22:12
door Jim
Eerste maal zelf een recept samengesteld:
Zuurdesembrood met 20% op steen gemalen volkoren rogge en tarwe. Voordeeg met starter van roggedesem en de volledige hoeveelheid volkoren meel (zowel rogge als tarwe).
Gebakken op steen in mijn houtgestookte oven.
Ben nu al zeer tevreden met het resultaat! :crazy: :crazy:

En ik heb er ook al een naam voor: 'Levain Lecocq' :D (naar de straat waar we wonen)

Afbeelding

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 24 jul 2017, 23:09
door Levinebaktbrood
Mooi :2th:

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 25 jul 2017, 09:13
door Erik-
prachtig :)

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 25 jul 2017, 09:44
door Melinda
Jim schreef:Eerste maal zelf een recept samengesteld
Mooi en knap. :2th:

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: zo 30 jul 2017, 17:52
door Jim
Zondagmiddag: lunch met zelfgebakken broodjes!!! (Uit 'bakken met Paul Hollywood')

Afbeelding

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 08 aug 2017, 10:59
door Jim
100% rogge zuurdesembroodjes met pruimen.

Afbeelding

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: wo 09 aug 2017, 22:44
door Bioloogje
Zien er smakelijk uit!

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: zo 11 aug 2019, 17:51
door Jim
Na lange tijd weer een paar foto's van mijn bakavonturen:

Zuurdesembrood met pastinaak en tijm en eentje met volkoren tarwe, rogge en broodkruiden.
Beide met weinig starter en een eerste rijs van 12u.
Gebakken in de gewone oven in een gietijzeren pot op 240°, 20 minuten met deksel, 20 minuten zonder deksel.

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 12 aug 2019, 20:02
door papagena
Dit ziet er prachtig uit!

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: ma 12 aug 2019, 22:10
door Levinebaktbrood
Prachtig :thumbup:

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 13 aug 2019, 17:30
door BakkerGerrit
Mooie broden Jim! :thumbup:

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 13 aug 2019, 17:36
door Melinda
Zeker mooie broden. :thumbup:

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: di 13 aug 2019, 19:24
door Jim
Dankjewel allemaal.
Ze zijn inderdaad goed gelukt alleen de kruim van het volkoren/rogge brood kan nog wat luchtiger.
Ik moet nog wat sleutelen aan het recept: ofwel meer zuurdesemstarter gebruiken ofwel de eerste rijs op kamertemperatuur laten gebeuren ipv in een koele ruimte (in mijn geval dus gewoon een nachtje buiten...).
Maar dat maakt dit allemaal zo leuk hé!

Jim

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: wo 14 aug 2019, 08:40
door Vitamine C
Oh en leuke plaatje bij je naam :D

Re: Jim bakt brood.

Geplaatst: do 22 aug 2019, 18:04
door Jim
Pain au levain uit 'Bread' van Hamelman, gebakken in de (iets te hete) houtoven.