Broden van Anna

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Broden van Anna

Bericht door Melinda »

Rik59 schreef: ma 19 mar 2018, 16:59 @Melinda.. Ik hou niet zo van zwart brood.. misschien Robert wel.. Ik hoef het niet te proberen om 10 graden meer te geven..
Ik ook niet hoor. Maar misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest.
Het gaat alleen om het voorverwarmen. Als je de oven dan opent om je baksel erin te doen zakt de temperatuur toch al wel enkele graden en duurt het even voordat je oven de juiste temperatuur heeft.
Vanzelfsprekend stel je dan bij het bakken de juiste temp in. Dat had ik er niet bij gezegd, omdat het voor mij logisch was. Sorry.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Wat Melinda aangeeft doe ik inderdaad al. Alleen niet 10 graden hoger maar op de maximale temperatuur ;) Ik doe het brood er pas in als ik zie dat de oven op temperatuur is en dan de eerst volgende keer dat hij weer aanslaat zeg maar. En toch lukt het me soms niet om 50-80 graden temperatuurverlaging te voorkomen (met steen).. Ach ja, het moet ook niet te makkelijk worden ;)

@Wil, recept staat in Meer brood uit eigen oven pagina 73.
Een keer in de zoveel tijd productiebakken voor het dagelijkse brood en de andere keren allerlei leuke recepten uitproberen lijkt me wel wat hoor :grin: Voor mij maakt het nu niet echt uit of 3x hetzelfde recept na elkaar bak of 3 verschillende. Het moet toch 3x afgewogen worden en 3x gekneed.
Met voordegen en verschillende recepten wordt het wel een iets ingewikkeldere puzzel. Daarom doe ik dat toch minder vaak ook al is het lekkerder. En als ik vloerbrood maak dan wil ik toch minstens 4 broden bakken, anders staat die steen langer voor te verwarmen dan ie echt gebruikt wordt.. :roll:
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Broden van Anna

Bericht door Rik59 »

Met 3 degen en voordegen is het inderdaad puzzelen.. en.. kom je wel uit met je tijden LOL..
Ook bijv. wanneer begin ik m'n desem wakker te maken... 12 uur.. 24 uur.. tevoren
Ik merk dat ik aan 12 uur voldoende heb dus 's morgens uit de koeling en voeden dan 's avonds het voordeeg.
Vorige week had ik het en volgende week ook weer.
Doe niks anders..
Maar goed.. dat maakt het spannend :G :G
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Op wat noodbierbrood en nachtbrood (zoals forumlid stillekracht dat doet) na niet veel gebakken. Gisteren dan eindelijk weer eens een nieuw broodje gebakken. Met die tropische temperaturen maakt wat extra hitte in huis ook niet meer uit ;) Was wel benieuwd of het met de warmte en 1u+1u bulkrijs (tussen door S&F) en daarna nog 1u narijs goed zou gaan. Misschien had 't wat eerder de oven in gemoeten. Had wel weer het vermoeden dat de steen niet heet genoeg was, korst aan de onderkant was nog veel lichter dan de rest (en de pizzabodems daarvoor werden ook al niet echt knapperig).
Pain au levain, raisins et noix uit The fundamental techniques of classic bread baking:
Afbeelding
Afbeelding
Volgende keer weer wat mooiere foto's bij echt licht, daar was het nu te laat voor.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Broden van Anna

Bericht door lekkermelig »

He, dat boek ken ik :rofl2: .
Lekker hoor!

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Wat een toeval :P Bak jij ook iets uit een ander boek dat ik ook ken? ;)
Gebruikersavatar
tjalline
Jongste bediende
Berichten: 28
Lid geworden op: za 08 feb 2014, 12:24
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Re: Broden van Anna

Bericht door tjalline »

Wauw dat ziet er heerlijk uit!
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Zo, ik heb weer even alle tijd om de laatste foto's eens uit te zoeken. Helaas betekent dat ook dat er tijdelijk even niet gebakken wordt. Het is namelijk weer eens zover, ik heb weer een wit voetje gehaald en mag me weer een tijdje vermaken met krukken en een bureaustoel. Het idee is dat dit nu wel echt de laatste keer is ;)

Ergens toen het zo warm was heb ik een poging stokjes bakken gedaan. Ben er best blij mee, vooral die achterste is mooi open gegaan en ze smaakten fantastisch! Lekker knapperig van buiten (na oppiepen) en van binnen heerlijk zacht. Stokbroden met semolina uit het eerste boek van Levine:
Afbeelding

Daarnaast heb ik ook al twee keer hamburgerbroodjes gebakken en al twee keer geen foto's gemaakt. :oops: Maar ik wilde toch even melden dat ik ze nu echt gemaakt heb en dat ze echt niet te versmaden zijn!
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Koos de bakker »

Mooi hoor die stokken. Ik ben jaloers want zo mooi is mij nog niet gelukt.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Broden van Anna

Bericht door Melinda »

Mooie stokbroden hoor Anna. :2th:
Ik hoop echt voor je dat het inderdaad de laatste keer is met je voetje.
En van die hamburgerbroodjes geloof ik absoluut, jou kennende. Ze zullen vast mooi en lekker geweest zijn.
Sterkte en beterschap met het pootje. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Broden van Anna

Bericht door BakkerGerrit »

Drie dikke duimen voor drie prachtige stokken. :2th: :2th: :2th:
eigenlijk dus zes duimen...
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Broden van Anna

Bericht door lekkermelig »

Mooie stokken!
Balen van dat witte voetje Anna... Nog ff en je bent een expert als bureaustoel racer. Maar ik hoop vooral dat het snel weer beter gaat!

groeten, Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Broden van Anna

Bericht door Bioloogje »

Prachtige stokjes! En veel sterkte met het halen van je witte voetje :D
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Voorzichtig weer eens een poging tot brood bakken gedaan. 12 spelthoningbroodjes en 18 triangels met havervlokken en walnoten (dubbel recept), anders was het ook weer zo weinig :grin: Recepten uit Levines eerste boek 'Brood uit eigen oven'. Ik heb de broodjes meteen ingevroren, het was al donker, en deze foto is dan ook van een paar ontdooide broodjes.

Afbeelding
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Broden van Anna

Bericht door lekkermelig »

Lekker hoor :2th:
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Broden van Anna

Bericht door Melinda »

Leuk dat je weer wat lekkere broodjes gebakken hebt.
Hopelijk gaat je goed met je herstel. Groetjes. :G :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Broden van Anna

Bericht door CJ-Petra »

Mooie broodjes zijn het geworden en voorspoedig herstel gewenst!
Grtzz Petra

Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Het is alweer even geleden dat ik een broodje bakte. Een maand om precies te zijn. Vaak verdwijnt het brood hier meteen in de vriezer zonder er foto's van te maken, maar dit keer had ik dat wel gedaan, alleen vergeten te posten.. Afgelopen week kwam het laatste brood van deze foto uit de vriezer en dacht ik er opeens weer aan.

Paasstol (recept van Levine) en 'verwenbrood' uit Meer meesterlijk brood van Robert van Beckhoven. Een heerlijk zoet broodje met zuidvruchten, chocolade en parelsuiker.

Afbeelding
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Broden van Anna

Bericht door brood daar zit wat in »

Hele mooie stol Anna :2th:
Verwen broodjes zien er ook lekker uit, zullen vast heerlijk geweest zijn als ik lees wat er in zit!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Broden van Anna

Bericht door Melinda »

Prachtige broden, Anna. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Broden van Anna

Bericht door Bioloogje »

Zien er heerlijk uit!👍
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Tjonge, het is bijna een jaar geleden dat ik hier wat gepost heb :shock: Ik heb wel wat brood gebakken, maar het is beduidend minder geworden sinds ik een voltijdbaan heb. Met de hele thuiswerktoestand gaat het opeens weer wat beter :)

Spinazie-fetabrood uit het nieuwste boek van Levine:
Afbeelding
Afbeelding

Roasted potatobread uit Hamelman
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Broden van Anna

Bericht door Vitamine C »

Wow top broden
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Broden van Anna

Bericht door Levinebaktbrood »

:clap: :D
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Broden van Anna

Bericht door BakkerGerrit »

mooi werk Anna!
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Broden van Anna

Bericht door WesleyNL »

Mooie broden hoor. Mooie compositie.

Ik weet niet waarom maar ik vind je groene deegbal echt heel mooi 😂
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Broden van Anna

Bericht door lekkermelig »

Lekker bezig Anna!
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Dank allen! Die groene deegbal vind ik ook wel fascinerend, het heeft iets buitenaards ofzo :P
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Mijn topic moet na 3 jaar maar eens even afgestoft worden. Althans, dat was het idee. Vol goede moed met nieuw meel en het nieuwste boek van Levine ben ik alweer even terug weer aan de slag gegaan. Niet te makkelijk beginnen natuurlijk, meteen een rozijnenbrood vlechten moet kunnen. Daar dacht mijn Bear alleen wat anders over, zoals je wellicht al in een ander topic hebt kunnen lezen. Na een aantal minuten kneden lijkt de kop naar z'n grootje. Jammer, hij was pas ruim 8 jaar. Ok, sommigen van jullie hadden minder geluk met hun Bear, maar het is toch jammer van zo'n duur apparaat. Toen maar verder gegaan met de hand. Lekker kliederen met boter. Nu was ik wel blij dat het in huis maar zo'n 15 graden was, dat geeft iets meer speling qua rijstijden. Afijn, het is brood geworden en ik heb lekker gevlochten.

Twee hoge 5-vlechten, eentje met puntige uiteinden, en twee hoge 6-vlechten:
Afbeelding

Zonder kneder wordt het broodbakken wat moeilijker. Met de hand kneden kan ik niet zo goed meer. Zonder kneden kan het echter wel :) Even op Levine haar blog gekeken en ja hoor, desembrood zonder kneden en met koelkastrijst en ook nog gebakken in een pan. Wat wil een mens nog meer, of toch, een nieuwe kneedmachine natuurlijk. Het kost even wat tijd, vooral veel wachttijd, maar dan heb je ook een heerlijk desembroodje zonder te hoeven kneden. Ik vond het erg leuk om coil folds te doen (zie filmpje hieronder), dat had ik nog niet eerder gedaan. Wellicht volgt een foto later nog, het was gisteren te donker voor foto's.

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Broden van Anna

Bericht door Anna »

Jullie hadden nog een foto tegoed. Desem, niet gekneed, lange koelkastrijs en gebakken in een pan:
Afbeelding

Een tijdje terug alweer dit Tartine style brood van Weekendbakery gemaakt. Ja ook zonder te kneden en weer in een pan, o en een pietsie gist gebruikt.

Afbeelding

Afbeelding

Iets meer desemsmaak in die laatste broden mag wel van mij. Nou was dat eerste brood wel echt goed zuur, maar toch.
Gebruikersavatar
dirkjanl
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: ma 25 nov 2019, 19:50
Locatie: Borger

Re: Broden van Anna

Bericht door dirkjanl »

Ziet er goed uit!
Herstartende hobbyist die graag iets nieuws uitprobeert.
Werkt met Bakkerijwereld oven BW Home 2,2kW en een oude Bosch Mum 6 keukenmachine.
Plaats reactie