Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4597
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Levinebaktbrood » zo 11 aug 2019, 01:55

Ziet er weer allemaal top uit :thumbup:
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 13 aug 2019, 11:49

LICHTBRUIN TARWEBROOD
Afbeelding

Afbeelding

75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwe, 67% hydratatie
0.5% donker gerstemout (voor de kleur) afgekwast met water voor de glans

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 15 aug 2019, 13:47

TARWE-BOEKWEITBROOD


Afbeelding

Afbeelding

65% tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel, 10% boekweitmeel, 65% hydratatie
Bruine basterd en zonnebloemolie. Gedecoreerd met volkorentarwemeel.

Gebruikersavatar
Jim
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Jim » do 15 aug 2019, 17:43

Mooi, boekweitbrood staat ook nog op mijn “moet-ik-ook-eens-proberen” lijstje.
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 16 aug 2019, 16:06

Het is een erg smaakvol brood geworden! Ik ga ‘m vaker bakken. 😋

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 17 aug 2019, 14:49

POMPOENPITTENTARWEBROOD

Afbeelding

75% tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel, 67% hydratatie.
Honing en zonnebloemolie, 7% pompoenpitmeel en 7% geweekte pompoenpitten door het deeg.
Gedecoreerd met pompoenpitten.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3213
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » zo 18 aug 2019, 10:49

Ook weer unne mooie, Gerrit :thumbup:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 20 aug 2019, 12:18

TARWE-TIJGERBROOD

Afbeelding

Afbeelding

75% tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie
Boter(2%), en bruine basterd(1%)
Tijgerpap had iets teveel olie.......

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 21 aug 2019, 22:02

TARWE-BOEKWEITBOULE MET QUINOA

Afbeelding

Afbeelding
10% boekweitmeel, 25% volkorentarwe, 65% tarwebloem T55, 65% hydratatie
7% gekookte geroosterde quinoa door het deeg, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met quinoazaad.

De quinoa eerst geroosterd en daarna gekookt en afgekoeld. Doordat de gare quinoa nogal vochtig was werd het deeg behoorlijk nat.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 23 aug 2019, 21:21

TARWE-GERSTEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
5% geweekte gerstevlokken, 4% geweekt lijnzaad, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met gerstevlokken.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 29 aug 2019, 10:29

MEERGRANEN-MEERZADENBROOD

Afbeelding

Afbeelding

10% boekweitmeel, 10% speltmeel volkoren, 10% tarwemeel volkoren 70% tarwebloem T55, 65% hydratatie
3% pompoenpitten, 3% zonnebloempitten, 3% lijnzaad, allemaal 30 min. geweekt in kokend water, door het deeg. Honing en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met witte en zwarte sesamzaadjes en maanzaad.
(De zaden hebben 7% vocht opgenomen)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 01 sep 2019, 07:22

LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding

25% volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie,
Afgeglansd met water.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 02 sep 2019, 09:39

LICHTBRUIN TARWEBROOD (de sneetjes)


Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 03 sep 2019, 19:42

WIT TIJGERBROOD


Afbeelding

Afbeelding

90% tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie
Gedecoreerd met tijgerpap van rijstemeel en paneermeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 06 sep 2019, 12:39

TARWE POMPOENPIT-SESAMBOULE

Afbeelding

25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Tarwebloem T55, 71% hydratatie (wv 4% in het zaad) 7% pompoenpitmeel, honing en sesamolie.
7% geweekte pompoenpittem en 3% geweekt wit sesamzaad door het deeg
Gedecoreerd met pompoenpitten, wit en zwart sesamzaad.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 09 sep 2019, 12:06

TARWE -BOEKWEITBATARD MET BLOND LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

65% Tarwebloem T55, 25% Volkorentarwe vd molensteen, 10% boekweitmeel, 75% hydratatie (wv 10% in de geweekte zaden) 7% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met boekweitmeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 12 sep 2019, 11:35

MELKWIT BUSBROOD


Afbeelding

Afbeelding

100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie (halfvolle melk)
Afgeglansd met boter

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 12 sep 2019, 23:14

APPELTAART

Als uitstapje op verzoek even een appeltaart gebakken.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
Vitamine C
Gaat de goede kant op
Berichten: 75
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » vr 13 sep 2019, 07:54

Ziet er weer goed uit jummy

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 13 sep 2019, 10:59

ZACHTE WITTE BOLLEN


Gelijk met het melkwit busbrood heb ik zachte witte bollen gebakken met hezelfde deeg (eigenlijk heb ik het busbrood gebakken van het deeg voor de bolletjes)

Afbeelding

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3103
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig » vr 13 sep 2019, 17:40

Nou Gerrit,

Ik ben niet zo van de taarten, maar voor een appeltaart maak ik graag een uitzondering :clap:

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 14 sep 2019, 13:02

HALFVOLKOREN MEERGRANENBATARD MET BLOND LIJNZAAD


Afbeelding

Afbeelding

30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren gerstemeel, 10% volkoren speltmeel, 50% tarwebloem T55, 77% hydratatie, 10% geweekt blond lijnzaad door het deeg, bruine suiker, olijfolie, 1% donker gerstermoutmeel

Deze keer het vocht van de geweekte zaden in het brood gebruikt waardoor er veel meer vocht opgenomen werd.

Ik ben benieuwd naar de structuur en de smaak.
Het brood is heerlijk mals en erg smaakvol. Geslaagd!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 17 sep 2019, 00:09

TARWE-SORGHUMBROOD MET SESAMZAAD


Afbeelding

Afbeelding

10% Sorghummeel, 25% volkorentarwe, 65% Tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing, sesamolie en 7% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg,
Gegarneerd met wit sesamzaad

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 18 sep 2019, 12:44

TARWEBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN


Afbeelding

25% volkorentarwemeel vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 77% hydratatie (wv 10% in de geweekte pitten, 5% pompoenpitten, 5% pompoenpittenmeel, 5% zonnebloempitten, honing en zonnebloemolie
Gegarneerd met zonnbloem- en pompoenpitten.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 19 sep 2019, 13:59

TARWEBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

(Hoort natuurlijk bij de vorige post....)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 20 sep 2019, 12:22

MN FOTOSERVER IS ERMEE GESTOPT.

IK BEN NU BEZIG OM MN BROODFOTO’S ELDERS TE PLAATSEN


EVEN GEDULD AUB ;) (dat is tegen mezelf)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 sep 2019, 09:33


TARWE BOEKWEIT BATARD MET LIJNZAAD



Afbeelding

Afbeelding

10% boekweit meel, 25% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 78% hydratatie (wv 10% in de geweekte zaden) 10% blond en bruin lijnzaad

Gebruikersavatar
Eef
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Eef » di 24 sep 2019, 21:48

Beste Gerrit, je broden zien er allemaal zo geweldig uit dat ik altijd gelijk zin heb om ze ook te proberen, ik heb wat vragen, ik ben (nog) niet zo kundig dat ik zonder complete recepten kan bakken. Ik wil graag een van je boekweit broden proberen, eerst het recept van 15 aug. Er staat bruine basterd en zonnebloemolie, hoeveel % gebruik je daarvan ? Verder ga ik uit van 1.01% gist en 1.7% zout.

Alvast bedankt,
Eef

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 25 sep 2019, 00:10

Goedenavond Eef,
Dit is het recept van het brood van 15/8

% vd Bloem Bloem totaal 300
65,00% Frans tarwebloem T55 195,0
25,00% Tarwe volk.molenst. 75,0
10,00% Boekweitmeel 30,0
1,00% Gerstemoutmeel donker 3,0
65,00% Water 195,0
1,50% Gist 4,5
3,00% Broodpoeder 9,0
2,00% Basterd bruin 6,0
1,00% Zonnebloemolie 3,0
1,80% Zout 5,4

Gebruikersavatar
Eef
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Eef » wo 25 sep 2019, 13:15

Super Gerrit, ik heb alles behalve broodpoeder in huis, maar kan zonder neem ik aan. Ik ga er dit weekend mee aan de slag.
Bedankt 👍

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 25 sep 2019, 22:38

HALFVOLKOREN MEERGRANENBOULE

Afbeelding


Afbeelding


10% volkoren boekweit meel, 10% volkoren speltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 20% volkoren tarwemeel, 50% Tarwebloem T55, 67% hydratatie, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel


Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 01 okt 2019, 21:09

LICHTBRUIN TARWEBUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding


72% tarwebloem T55, 28% volkorentarwe, 72% hydratatie, afgeglansd met water.

Door een weegfout kreeg het deeg een hydratatie van 72%.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 02 okt 2019, 12:40, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 01 okt 2019, 21:23

TARWE SORGHUMBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% Sorghummeel, 25% volkorentarwe, 65% tarwebloem T55, 7,5% donker lijnzaad, 75% hydratatie, olijfolie, bruine basterd.

Gedecoreerd met sorghummeel

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 02 okt 2019, 13:37

TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwe vd molensteen, 70% hydratatie.
5% geweekte zonnebloempitten, 5% geweekte pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, basterdsuiker en zonnebloemolie
Gedecoreerd met zonnebloem- en pompoenpitten

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 okt 2019, 13:55

ZACHTE YOGHURTBOLLETJES

Afbeelding

100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% volle yoghurt, boter.
Geglaceerd met boter

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 okt 2019, 14:04

SESAMSWIRL

Afbeelding

65% Tarwebloem T55, 35% volkorentarwe van de molensteen, 67% hydratatie, sesamolie
witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3103
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig » zo 06 okt 2019, 15:05

Leuk gedaan Gerrit! Eerst decoreren en dan even in een rondje draaien?
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 06 okt 2019, 15:39

Inderdaad, eerst door de zaadjes en dan draaien.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 07 okt 2019, 12:27

MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

65% tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 10% volkoren speltmeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel 73% hydratatie
5% Chiazaad, 5% donker lijnzaad, 5% zonnebloempitten (alle zaden geweekt) olijfolie.
Gedecoreerd met blond en donker lijnzaad en zonnebloempitten

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 10 okt 2019, 21:57

TARWE-BOEKWEITBROOD MET QUINOA EN POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

65% tarwebloem T55, 25% volkorentarwe vd molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 75% hydratatie
5% Quinoazaad (gekookt), 5% pompoenpitten (geweekt) 5% pompoenmeel (geweekt), olijfolie

Ik heb de quinoa 12 minuten gekookt en daarna de pompoenzaden en pompoenmeel in het kokende water geweekt. Na afkoelen het kookvocht gebruikt voor de hydratatie van het deeg.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 11 okt 2019, 16:21

DONKER HALFVOLKOREN TARWE-ZONNEBLOEMBROOD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkorentarwemeel, 50% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% zonnebloempitten (geweekt), 5% zonnebloempittenmeel (geweekt), zonnebloemolie, bruine basterd.
Gedecoreerd met zonnebloempitten

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 747
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 14 okt 2019, 17:26

LICHTBRUIN TARWEBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

65% Tarwebloem T55, 35% volkorentarwemeel, 72% hydratatie, boter, witte basterdsuiker
7,5% geweekt donker lijnzaad. Gedecoreerd met volkorenmeel.

Plaats reactie