Beste broodbakkers,
Ik heb een vraag over de korst van mijn brood. Het is altijd een
mazige korst met veel structuur erin, dus geen gladde korst zoals het
brood in de winkel. Ik heb al van alles geprobeerd. Met pitten, zonder
pitten, eerst gist onderin of eerst zout onderin. Ook heb ik allerlei
soorten meel gebruikt. Ik heb een broodbakmachine van Panasonic.
Op 500 gram meel gebruik ik 330ml water, 20ml olie, 6 gr zout en 6
gram gist. Meestal gebruik ik 100 roggemeel, 250 volkorentarwemeel en
150 witte bloem. Gemiddeld bak ik mijn brood in 4 uur.
Wie Iemand hoe het komt dat ik zo’n korst heb op mijn brood?
Groetjes Edi.
Mazige broodkorst
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Mazige broodkorst
Uhmmm waarom 2x vragen?
Anyway, foto zo handig zijn. En is de gladde korst zo belangrijk/ is het niet lekker?
Anyway, foto zo handig zijn. En is de gladde korst zo belangrijk/ is het niet lekker?
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Mazige broodkorst
Hoe zou het zijn als je dit recept handmatig zou maken.
Het zou kunnen dat er iets geschoven "moet" worden in het recept. Best kans dat het beter gaat met in de bbm:
roggemeel 100
tarwemeel 150
bloem 250
Het zou kunnen dat er iets geschoven "moet" worden in het recept. Best kans dat het beter gaat met in de bbm:
roggemeel 100
tarwemeel 150
bloem 250
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Mazige broodkorst
Heb je de handleiding van je BBM er al eens bij gehad? Ik heb hier ook een Panasonic en gebruik op 500 gram meel 3 gram gist, 1 tl dus. Dat gaat prima. Kijk het eens na of probeer het eens uit. Ik weet niet zo 1,2 of het je probleem oplost.
Niet bij brood alleen....