Foto's van Cor

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Dag allemaal,

Ik wilde hier eventjes aan Cor vragen of ik de link kan krijgen van zijn foto serie van zijn krentenbollen.
Alvast hartelijk dank Cor...

Met groet,

Hans.
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Foto's van Cor

Bericht door bakplaat »

Hallo Hans...
Hierbij op jouw verzoek mijn fotoserie over Krente/Rozijnenbollen en /Brood

AfbeeldingAfbeelding
Dan hoop ik dat alles duidelijk is en wens je veel succes met het bakken ervan...Ennuhhh...we zijn hier op het forum ook dol op foto's :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Hallo Cor!,

Hartelijk dank weer...
Uiteraard zijn we hier dol op foto's , dat is wat ik zelf ook erg van geniet on al die mooie creaties te kunnen aanschouwen , en er van te leren.
Maar op dit moment ben ik in een ritme van slechts 2 brood soorten , een is desem en een is casino.
Dat is wat op dit moment hier zijn aftrek vindt , en dus is het een beetje afgestompt en niet echt zinnig om er foto's van te plaatsen.
Maar ik zal van beiden een foto plaatsen , heb nu een sponge staan voor casino.
Vraagje over het recept : Een organisatie wil een voorraad bollen maken , moeten we dan het recept vermedigvuldigen?
En , ik heb jou recept met een voordeeg? , klopt dat?

Fijne dag voor iedereen,
Met groet,

Hans.
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Beste Cor,

Heb jij een recept voor een zwaarder deeg?.....
Ik kan het nergens vinden , en de schoolsite link is gebroken , die werkt helaas niet meer.
Je zult er een berg Nederlanders in den vreemde erg blij mee maken! :G
Met groet,

Hans
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Beste Cor,

het is allemaal wat duidelijker nu voor mij.
Hier is het verhaal:

Ik ben ook vrijwilliger in een Ouderhuis voor Nederlanders.
Die hebben eens per jaar een Bazaar waar ze van alles verkopen,en die opbrengst gaat naar een non-profit organisatie die er van alles goeds mee doet.
Ze verkopen ook oa kroketten , speculaas [ inderdaad niet slecht ] en poffertjes...

Dit jaar willen ze ook een poging wagen aan krentenbollen , en omdat een aantal mensen in de leiding mijn bollen en kerststollen[ jou recept ] met plezier gegeten hebben kwamen ze mij vragen om die primeur te leiden.

Ik heb dus een flink aantal bollen nodig die ik in stages zal moeten maken en invriezen...
En dus zal ik vast vooruit moeten werken met het recept van jou maar dan super sized :G

Ik wacht af wat je voor ons kunt betekeken...en uiteraard komt het verslag op de site.

Met groet,

Hans
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
Jean
Opboller
Berichten: 191
Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
Locatie: Belgisch Limburg

Re: Foto's van Cor

Bericht door Jean »

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Foto's van Cor

Bericht door bakplaat »

Dutchie schreef:Beste Cor,
Heb jij een recept voor een zwaarder deeg?.....
Ik kan het nergens vinden , en de schoolsite link is gebroken , die werkt helaas niet meer.
Je zult er een berg Nederlanders in den vreemde erg blij mee maken! :G
Wat bedoel je met een zwaarder deeg Hans?
Een deeg met ± 100% vulling (Krenten/Rozijnen) is al een behoorlijk zwaar deeg. ;B

En hier is de (onlangs vernieuwde) website van de 'Schoolsite'
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

hahahaha Cor, je hebt gelijk..verkeerde woord keuze :shy:
Bedoelde een grotere hoeveelheid....
Je recept is hier in goede aarde gevallen altijd , en nu wil ik jou recept [ je hebt er 2 als ik me niet vergis ] vergroten.
Welk recept kan ik het beste gebruiken?...die van je mooie foto serie?..en...is het zetsel appart van de 1000 gr van het recept Cor?...heb je zoveel gis gebruikt vanween de 100% vulling?
Groetjes,
Hans
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Foto's van Cor

Bericht door bakplaat »

Hallo Hans

De 250 gram bloem voor het Voordeeg/Zetsel wordt van de totale hoeveelheid (1000 gram) afgenomen.
Het totale deeggewicht incl. vulling is ± 2800 gram.

Meestal haal ik er 20 stuks Bollen á 65-75 gram uit = 1300-1500 gr. deeg en houd dan 1500/1300 gram deeg over, voldoende voor 1 normaal en een klein Krentebrood.

Maak ik er twee broden van á 950 deeg, blijft er 2800-1900 gr.= 900gr. deeg : 75 gram= 12 stuks Bollen over.

Het ligt er dus maar aan hoeveel Bollen (en het gewicht per stuk) je wil gaan bakken en daarvoor het recept aan te passen/ om te rekenen.

Nogmaals veel succes en...maak er iets moois van. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Foto's van Cor

Bericht door Ballie »

Dutchie schreef:Bedoelde een grotere hoeveelheid....
Om een recept te vergroten, kun je de ingrediënten vermenigvuldigen, of je kunt alles eerst terugrekenen naar percentages, waarbij het meel altijd als 100% wordt gezien. De overige ingrediënten zijn percentages van het meelgewicht.

Wanneer je dan een andere hoeveelheid meel neemt, reken je met de percentages de juiste hoeveelheden van de overige ingrediënten uit.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Allemaal heel hartelijk dank voor de hulp...erg gewaardeerd.
Het zullen er een berg worden Cor , een paar honderd....Nederlanders hier verslinden ze..als ik ze maak , en ze bij een aantal mensen breng , laten ze me niet met rust.
er worden ongeveer 100 mensen verwacht..speculaas is bijna klaar , en dan gaan de bollen aan de beurt komen.
Foto's komen zodra het event plaats zal vinden.
Met groet,

Hans.
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Een vraag had ik nog wel Cor...voor het zetsel neem je bloem van het totaal...hoe zit dat met de gist?...ik zie 2 x een hoeveelheid gist , samen 80 gram..klopt dat?..of is de 40 gram enkel voor het zetsel?
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Foto's van Cor

Bericht door bakplaat »

Hallo Hans
Bij foto 1 zie je alle ingrediënten van het recept vermeld staan, waaronder ook 40 gram gist, dit is tevens de totale hoeveel heid gist. Voor het zetsel gebruik je dus 250 gram van de 800 gram blome en de 40 gram gist.

Hiermee kun je dus aan de slag Hans en moet het lukken,waarbij ik je weer alle succes bij wens. :2th:
En ben in afwachting van je foto's. :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Klasse Cor...en sorry voor de verwarring...het was me niet geheel duidelijk..al vondt ik 80 gram wel wat veel ja.. ;B :2th:
Foto's komen eraan..
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Dag Cor,

De bollen zijn gemaakt, het recept van jou, en ik heb het opbollen voor gedaan... Zij hadden dat nimmer gedaan.. Maar Is niet echt slecht uit de bus gekomen... Heb wat foto's, zal kijken of ik ze kan plaatsen.
Namens vele Nederlanders heel hartelijk bedankt voor de hulp... Vanavond zal de storm los breken als ze verkocht gaan worden op de Bazaar....
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Lukt me niet... Zit op mijn mobieltje.. Maar ik zal mijn whatsup nummer zetten, wellicht dat dat zal lukken +************
Laatst gewijzigd door Ballie op vr 27 nov 2015, 21:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Telefoonnummer verwijderd. Dit aub via pb uitwisselen.
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Foto's van Cor

Bericht door bakplaat »

Dutchie schreef:Dag Cor,
De bollen zijn gemaakt, het recept van jou, en ik heb het opbollen voor gedaan... Zij hadden dat nimmer gedaan.. Maar Is niet echt slecht uit de bus gekomen... Heb wat foto's, zal kijken of ik ze kan plaatsen.
Namens vele Nederlanders heel hartelijk bedankt voor de hulp... Vanavond zal de storm los breken als ze verkocht gaan worden op de Bazaar....
Fijn dat het gelukt is Hans met je Krente-/Rozijnenbollen...en die foto's houden we vast nog eens tegoed.
En met jouw hulp (het opbollen voorgedaan) hebben Zij er voor gezorgd dat het niet slecht uit 'de bus gekomen' is. :2th:
Ik hoop van harte voor jullie, dat de verkoop van vanavond op de Bazar een mooi bedrag opbrengt.

En als Zij je nog eens te hulp komen schieten met opbollen, laat ze dan ook maar eens kijken naar deze... VIDEO ...Wat een schitterend teamwork hè ? ^)^
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Dutchie
Deegroller
Berichten: 258
Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42

Re: Foto's van Cor

Bericht door Dutchie »

Prachtige clip!..
Ik kan de foto's via WhatsApp plaatsen...
Hier mijn gegevens +************
Fijne avond,
Hans
Laatst gewijzigd door Ballie op vr 27 nov 2015, 21:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Telefoonnummer verwijderd. Dit aub via pb uitwisselen.
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Foto's van Cor

Bericht door bakplaat »

Inmiddels heb ik je foto's gezien via WattsApp Hans...ik moet zeggen ze zien er prachtig uit hoor :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie