Groet

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gesloten
Gebruikersavatar
Fermenter
Jongste bediende
Berichten: 42
Lid geworden op: wo 13 mar 2013, 15:51

Groet

Bericht door Fermenter » do 14 mar 2013, 19:23

Hallo allen,

Een blik op mijn 'rijzende' ster als amateurbakker:

Zoals heelwat mensen hier ben ik begonnen met een broodbakmachine.
Daarna al snel overgeschakeld naar bakken in de oven (hetelucht in mijn geval).
Eerst met de hand gekneed, daarna met een Artisan Kitchenaid.

Tot dusver probeerde ik vooral de broden dankzij kant-en-klare recepten uit de boeken van 'bekenden' als Hamelman, Leader, ... . Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.

Heel recent bracht het nieuwe boek van Forkish me wat ideeën en een vernieuwde interesse om nog meer zelf te beginnen experimenteren. Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.

Ondertussen ook een Rofco overwegend....

Oh ja, ik ben ook dol op broodjes: zowel croissants als kleine ciabatta's of sandwishes.

Groeten!

Gebruikersavatar
Merlijn
Warme bakker
Berichten: 516
Lid geworden op: di 09 okt 2012, 10:11

Re: Groet

Bericht door Merlijn » do 14 mar 2013, 19:43

Fermenter schreef: Oh ja, ik ben ook dol op broodjes: zowel croissants als kleine ciabatta's of sandwishes.

Groeten!
:rofl: Ja wie niet! Welkom :D
Vrijheid is het brood en de morgen en de opgaande zon.
Benet

Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: Groet

Bericht door Riet » do 14 mar 2013, 20:04

Hallo Fermenter.
Groetjes,
Riet

Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1250
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Groet

Bericht door CJ-Petra » do 14 mar 2013, 20:14

Hallo Fermenter,

Nogmaals welkom op het broodbakforum!
Grtzz Petra

Rofco B20 | Smegg SNL91MFX6 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2194
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Groet

Bericht door Melinda » do 14 mar 2013, 20:18

Welkom op het forum.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1901
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Groet

Bericht door TigerManZ » do 14 mar 2013, 20:45

Welkom :G
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of (hard)lopen of buiten koken of bier brouwen of fotograferen of in de natuur te vinden of....

Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1618
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Groet

Bericht door papagena » do 14 mar 2013, 23:23

Welkom! Maar eh, wat fermenteer je zoal?
Niet bij brood alleen....

Gebruikersavatar
Merlijn
Warme bakker
Berichten: 516
Lid geworden op: di 09 okt 2012, 10:11

Re: Groet

Bericht door Merlijn » vr 15 mar 2013, 11:15

papagena schreef:Welkom! Maar eh, wat fermenteer je zoal?
:B: :2th: :rofl2: Hips..
Vrijheid is het brood en de morgen en de opgaande zon.
Benet

Gebruikersavatar
Levensplezier
Warme bakker
Berichten: 867
Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40

Re: Groet

Bericht door Levensplezier » wo 20 mar 2013, 23:05

Hallo Fermenter,
welkom op dit leuke forum.

Ik ben er een paar dagen niet geweest, en ineens staan er weer een aantal nieuwe leden bij. Als je net zo enthousiast bent als ik, zullen we nog wel een en ander van elkaar zien.
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!

Gebruikersavatar
Soepkipje
Moderator
Berichten: 775
Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Contacteer:

Re: Groet

Bericht door Soepkipje » do 04 apr 2013, 16:14

Fermenter schreef: Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.
Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.
Welkom!
Heb mijn antwoord op volkorenbroodbakboeken HIER neergezet.
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
FOTO'S

Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 466
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: Groet

Bericht door stillekracht » do 04 apr 2013, 18:42

Groet terug! :D

Gesloten