Even Voorstellen

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
schipperkees
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: do 30 aug 2018, 13:57

Even Voorstellen

Bericht door schipperkees »

Wat ben ik toch onhandig met zo'n forum. Maar nu lijkt het te lukken.

Ik ben Kees (1947) en woon sinds een paar jaar in de Achterhoek. Met mijn vrouw heb ik 10 jaar gevaren als kapitein van een groot zeilschip (daarom Schipperkees). Tussen Lissabon en Sint Petersburg, rondjes Ierland, Shetland. En dan wil je je gasten wel fatsoenlijk te eten geven, dus we bakten ons brood aan boord zelf. Grote voorraad volkorenbroodmix van de molen in Schiedam mee, 's avonds deeg in elkaar zetten, om 04 uur (na de hondenwacht) het brood in de bussen, om 07 uur in de oven, dan had de dagwacht bij het ontbijt vers brood. En het schip rook heerlijk.
Nu weer met beide benen op de wal. Tenslotte in de Achterhoek terecht gekomen. Het is hier prima wonen, maar echt blij met het brood werden we niet. Beter dan in Engeland, dat wel, maar toch.
Ik liep tegen een cursus zuurdesembroodbakken aan, door Hans Heilo, The Bakery Institute. In de oude koekfabriek van Verkade in Zaandam. In juni 2018 mocht ik meedoen, tussen de grotere jongens ( een Belgische bakker die na 20 jaar toch op een andere manier wilde bakken, iemand met de derde ronde Heel Holland Bakt achter zich). En dat was inspirerend! Sindsdien hier alleen nog zelfgebakken desembrood.
Ik ben wel een beetje een sleurbakker geworden, elke week 6 broden, weinig variatie. Daar moet wat aan gebeuren... En daarom ben ik hier!

Groet uit de Achterhoek,
Schipperkees.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Even Voorstellen

Bericht door Vitamine C »

Welkom op het forum. Variatie genoeg te vinden op het forum.

Foto's van je zuurdesem sleur baksels zien we ook graag. :D

( Ook cursus daar gedaan, gist brood. Zuurdesem wil ik nog is volgen)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Even Voorstellen

Bericht door BakkerGerrit »

Welkom Kees!
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Even Voorstellen

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom Kees :)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Even Voorstellen

Bericht door BakkerGerrit »

Vitamine C schreef: ma 27 jan 2020, 23:08 ...........
Foto's van je zuurdesem sleur baksels zien we ook graag. :D
...........

Ook van je gistbaksels mag je foto’s plaatsen hoor Kees! :D
Plaats reactie