Dag allemaal,
Allereerst dank voor mijn toelating tot dit forum, ik hoop veel nuttige informatie op te doen maar er vooral veel plezier uit te halen! En wie weet word ik ooit zó goed dat ik eens een recept durf te delen :G .
Zoals ik in de titel schrijf, ben ik een beginnend zuurdesembakker. Daar kies ik voor omdat ik het idee heb dat mijn lijf beter reageert op desem dan gist. Ik bak gemiddeld eens per week; niet door tijdgebrek maar doordat ik koolhydraatbeperkt eet en in het weekend mag 'cheaten';-).
Verder bak ik weleens taart - mijn appeltaart scoort op verjaardagen heel goed - maar het is geen specialisme te noemen. In het algemeen bak en kook ik erg graag.
Hartelijke groet, Annelies
Bioloogje, beginnend (zuurdesem)broodbakker
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Bioloogje, beginnend (desem)broodbakker
Hallo Annelies,
Voor een bioloog moet het bakken met de beestjes die zuurdesem maken een feestje zijn. En dat het brood door jou ook nog beter verdragen wordt, maakt het feest compleet. Neemt niet weg dat alle begin moeilijk is, ook met desem, maar inzet wordt beloond met fijn brood.
Welkom!
Voor een bioloog moet het bakken met de beestjes die zuurdesem maken een feestje zijn. En dat het brood door jou ook nog beter verdragen wordt, maakt het feest compleet. Neemt niet weg dat alle begin moeilijk is, ook met desem, maar inzet wordt beloond met fijn brood.
Welkom!
Niet bij brood alleen....
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Bioloogje, beginnend (desem)broodbakker
Dag Papagena,
Dank voor je welkomstberichtje. Ik heb je denk ik, op het verkeerde been gezet met mijn gebruikersnaam. Ik ben allesbehalve biologisch onderlegd; de naam stamt nog uit de tijd dat mijn toenmalige 6-jarige mij zo noemde vanwege mijn voorkeur voor biologische producten
Maar ik ga zeker enthousiast aan de slag; eigenlijk ben ik dat al. Zoek nu mijn weg in alle verschillende types meel. Interessante tocht tot nu toe
Dank voor je welkomstberichtje. Ik heb je denk ik, op het verkeerde been gezet met mijn gebruikersnaam. Ik ben allesbehalve biologisch onderlegd; de naam stamt nog uit de tijd dat mijn toenmalige 6-jarige mij zo noemde vanwege mijn voorkeur voor biologische producten
Maar ik ga zeker enthousiast aan de slag; eigenlijk ben ik dat al. Zoek nu mijn weg in alle verschillende types meel. Interessante tocht tot nu toe
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Bioloogje, beginnend (desem)broodbakker
Welkom Annelies :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken