Hallo!
Ik lees al een tijdje mee hier op het forum en maak gretig gebruik van al jullie tips!
Me nu maar eens aangemeld!
Ik ben sinds een aantal maanden begonnen met brood bakken. De eerste broodjes mislukten allemaal. En beetje de geijkte probleempjes: broodje te compact, ingestort en ondanks dat ik het blik goed invet komt hij soms het blik niet uit. Heel vervelend en zonde van het brood.
Over het algemeen worden ze heerlijk en ik hoop nog meer te experimenteren met jullie tips!
stelt zich voor...
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: stelt zich voor...
Hallo Elisabeth,
Welkom hier! Af en toe een mislukt brood hoort erbij maar al doende leert men.
Welkom hier! Af en toe een mislukt brood hoort erbij maar al doende leert men.
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: stelt zich voor...
Welkom Elizabeth :G.
Tip: als deeg instort als je het gaat bakken dan heb je het deeg te lang laten rijzen en/of niet goed gevormd voor de laatste rijs.
Tip: als deeg instort als je het gaat bakken dan heb je het deeg te lang laten rijzen en/of niet goed gevormd voor de laatste rijs.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Re: stelt zich voor...
Dank je wel!
Heb je misschien ook een tip hoe je een brood dat vast zit in het bakblik er heel uit kan krijgen?
Of is de enige optie je brood stuk snijden
Langs de randen afsnijden heeft dan ook niet zoveel zin meer...
Heb je misschien ook een tip hoe je een brood dat vast zit in het bakblik er heel uit kan krijgen?
Of is de enige optie je brood stuk snijden
Langs de randen afsnijden heeft dan ook niet zoveel zin meer...
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: stelt zich voor...
Door het brood in de vorm te laten zitten heb je kans dat het uitwasemend vocht condenseert tegen het blik waardoor de korst nat wordt en lossen soms alsnog lukt zonder het uit de bus te hoeven wrikken
succes john
succes john
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: stelt zich voor...
Om vastzitten te voorkomen, allereerst zorgen dat je bakblik goed is ingevet (en/of bakpapier in de bakvorm). Ik gebruik daarvoor een bakspray (Pancoating).Elizabeth83 schreef:Heb je misschien ook een tip hoe je een brood dat vast zit in het bakblik er heel uit kan krijgen?
Of is de enige optie je brood stuk snijden
Na het bakken even los schudden en direct uit het bakblik halen en op rooster laten afkoelen.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's