Pagina 1 van 1

Worstenbroodjes voorbakken en invriezen?

Geplaatst: vr 17 jan 2020, 23:58
door Miriam
Ik wil graag zelf bij worstenbroodjes gaan maken, maar omdat ik alleen woon wil ik een deel invriezen en op een later moment afbakken
Heeft iemand hier ervaring mee?
Kan ik gewoon de helft van de baktijd doen, afkoelen en invriezen en dan na ontdoen zelfde temperatuur en tijd in de oven?

Re: Worstenbroodjes voorbakken en invriezen?

Geplaatst: za 18 jan 2020, 01:14
door Levinebaktbrood
Je moet er wel op letten dat zowel het deeg als het gehakt gaar is. Dan kan nog wel eens een probleem zijn als je ze maar de helft van de tijd bakt. Ik bak broodjes (en ook broden) volledig af maar niet te donker en vries ze in. Laten ontdooien en dan nog enkele minuten in de oven om ze weer op te piepen.

Re: Worstenbroodjes voorbakken en invriezen?

Geplaatst: za 18 jan 2020, 11:25
door Koos de bakker
Ik doe het net zo als Levine. De broodjes helemaal afbakken, goed laten uitdampen en afkoelen voordat ze de vriezer in gaan. En na het ontdooien vijf minuutjes oppeppen in een oven bij ongeveer 100 graden. Het gehakt moet absoluut goed gaar zijn voordat de broodjes ingevroren worden.