Pagina 1 van 1

Brood snijden

Geplaatst: wo 11 dec 2019, 19:12
door Frens
Klinkt misschien een beetje raar, maar zijn er ook richtlijnen resp. normen hoe je brood het beste kan snijden en dan doel ik voornamelijk op de dikte van de snee?! Vooral wat de smaaksensatie dan betreft.

Re: Brood snijden

Geplaatst: wo 11 dec 2019, 20:22
door Rik59
Frens schreef: wo 11 dec 2019, 19:12 Klinkt misschien een beetje raar, maar zijn er ook richtlijnen resp. normen hoe je brood het beste kan snijden en dan doel ik met voornamelijk op de dikte van de snee?! Vooral wat de smaaksensatie dan betreft.
Frens daar hebben we het volgende op gevonden:

https://zerowastechef.com/2019/04/11/si ... ing-guide/

of koop een gesneden brood en dan meet je de dikte

Re: Brood snijden

Geplaatst: do 12 dec 2019, 00:46
door lekkermelig
Ja leuk, maar daar wordt de vraag niet mee beantwoord.

ik denk trouwens dat er helemaal geen officiële richtlijnen mogelijk zijn. Het hangt nogal af van het soort brood.
Rogge vaak behoorlijk dun, en sommige broden scheur je gewoon.

Misschien moet je het eens aan een bakker vragen, of verdiep je eens in de mesafstand van broodsnijmachines.

Wij blijven hier gewoon lekker scheef snijden. Vandaag eten we zelfs geen zelfgebakken brood....

Wil

Re: Brood snijden

Geplaatst: do 12 dec 2019, 11:01
door Vitamine C
Volgens mij is het vooral wat je zelf lekker vind.

Re: Brood snijden

Geplaatst: za 14 dec 2019, 00:17
door Bakker Henk
Het begint bij een goed broodmes!