vraag over 3 hoekig rijsmandje en bakken met stoom

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
mina
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: wo 04 dec 2019, 09:09

vraag over 3 hoekig rijsmandje en bakken met stoom

Bericht door mina » za 07 dec 2019, 15:47

Even raad nodig, ik heb wel vaker brood gebakken in een blik, maar nu wil ik een vloerbrood maken en dat is nieuw voor me.
Ik heb een driehoekig rijsmandje , kan het deeg hier als een bol in voor de 2e rijs en rijst het deeg dan vanzelf in een driehoek, of moet ik het deeg in een driehoek vormen en dan in het mandje doen?
Ik heb geen steen om op te bakken, dus gaat het brood op de bakplaat. Moet ik dan evengoed voor stoom zorgen in de oven of is dit echt iets wat bij een broodsteen hoort?
Alvast bedankt voor jullie hulp.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4712
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: vraag over 3 hoekig rijsmandje en bakken met stoom

Bericht door Levinebaktbrood » ma 09 dec 2019, 05:04

Ook als je op een bakplaat bakt ipv op een stoom maak je stoom in de oven.

Driehoekig mandje: je kan beide doen. Voor het mooie zou ik het brood als driehoek vormen.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie