Recept halveren

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
janita bleeker%1
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: vr 06 sep 2019, 21:57

Recept halveren

Bericht door janita bleeker%1 » za 07 sep 2019, 10:50

Hallo.
Ik wil een Frans landbrood bakken uit het boek van Levine.
Nu staat er in het in de beschrijving dat het deeg teveel om te kneden in de bbm en dat het dan gehalveerd moet worden.
Kan ik letterlijk halveren of moet ik er de bakkers rekensom op loslaten.
Ik wil ook maar 1 brood bakken.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 728
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Recept halveren

Bericht door BakkerGerrit » za 07 sep 2019, 17:32

Als het goed is heb je dezelfde uitkomst als je halveert en met de bakkersformule.
Het werken met de bakkersformule maakt het wel makkelijk om je recept in de toekomst aan te passen.

Plaats reactie