overnacht

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 125
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

overnacht

Bericht door Peetje » zo 12 mei 2019, 19:26

Beste forumleden,
Een ruime maand heb ik nu mijn fantastische BW SM5. Hij bevalt uitstekend! Eerst werkte ik met poolish. Tegenwoordig met weinig gist en lange rijstijden. Bijv. Bij het rozijnenbrood van levine, staat 10 gr gist. Gebruik ik 1 gram + in totaal ongeveer 20 uur rijzen.
Het komt tot nu toe vaak niet heel precies. Door de nacht ertussen is de eerste rijs soms wat langer dan de tweede. Heb de indruk dat dat niet heel erg is....Ben wel benieuwd of meer mensen het zo doen en of jullie tips hebben!
Voordeel voor mij is dat het makkelijker te plannen is + het komt minder precies volgens mij. Iets te lang rijzen met weinig gist is minder rampzalig dan te lang met veel gist.
Alle tips welkom!
Groet, petra

Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 125
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: overnacht

Bericht door Peetje » zo 12 mei 2019, 19:28

O niet in de koelkast overigens... gewoon op het aanrecht. In de zomer (als het ooit er nog eens van komt, zal er wel minder gist in moeten)

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 175
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: overnacht

Bericht door Bakker Henk » ma 13 mei 2019, 17:04

Lijkt een beetje op de tabel in:
https://www.weekendbakery.com/posts/a-p ... gh-recipe/

Interessant!

Plaats reactie