Rijs

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarcelB
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: di 07 mar 2017, 12:29

Rijs

Bericht door MarcelB »

Hallo, hebben jullie nog tips om te bepalen wanneer de eerste rijs klaar is? De natte vinger in het deeg en het gat moet blijven vind ik lastig. Ik bak vooral desem en heb het idee dat het gat bij mij altijd blijft staan. Ik check bij elke fold van het deeg en zie persoonlijk weinig verschil.




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rijs

Bericht door Levinebaktbrood »

Kijken naar het volume. Het deeg moet zo ongeveer in volume verdubbelen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie