Rijs

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarcelB
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: di 07 mar 2017, 12:29

Rijs

Bericht door MarcelB » vr 26 apr 2019, 11:31

Hallo, hebben jullie nog tips om te bepalen wanneer de eerste rijs klaar is? De natte vinger in het deeg en het gat moet blijven vind ik lastig. Ik bak vooral desem en heb het idee dat het gat bij mij altijd blijft staan. Ik check bij elke fold van het deeg en zie persoonlijk weinig verschil.




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4558
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Rijs

Bericht door Levinebaktbrood » za 27 apr 2019, 13:02

Kijken naar het volume. Het deeg moet zo ongeveer in volume verdubbelen.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie