Starter iets langer laten staan??

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Miepj
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03

Starter iets langer laten staan??

Bericht door Miepj » do 28 mar 2019, 00:00

Beetje suf, ik had alles voor de starter afgewogen en wilde morgenochend dan het water er bij doen om 8.00u. zodat ik om 18.00 u. verder kan.
Maar heb het water er al bijgedaan. Heb de starter nu in de koelkast gezet. Dan haal ik het morgen uit de koelkast en laat het dan tot 18 uur staan op kamertemperatuur.
Zou dat goed gaan?? Of beter morgen nieuwe maken?
;B

Gebruikersavatar
Miepj
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03

Re: Starter iets langer laten staan??

Bericht door Miepj » do 28 mar 2019, 09:12

Nou het wordt spannend, had geen tijd meer voor een nieuw voordeeg. Hoop dat ik eerder dan 18 uur kan starten zodat ik de schade kan beperken.

Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 125
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: Starter iets langer laten staan??

Bericht door Peetje » do 28 mar 2019, 20:06

Denk dat de schade wel mee valt, zeker omdat je het in de koelkast hebt gezet.
Bedoel je met starter, wat ik een poolish noem, dus meel, water en ietsjes gist?
Ik laat hem wisselende lengtes in tijd staan, hij is nooit ingezakt.
ben benieuwd!

Gebruikersavatar
Miepj
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03

Re: Starter iets langer laten staan??

Bericht door Miepj » do 28 mar 2019, 21:41

Het is idd gewoon goedgekomen! Het zijn mooie broden geworden!

Plaats reactie