Welke deegkneder?

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Thuisbakkertje1966
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: di 12 feb 2019, 20:04

Welke deegkneder?

Bericht door Thuisbakkertje1966 » di 12 feb 2019, 20:50

Beste forumleden. Na 2 jaar lang deeg kneden met de hand, ben ik het beu. Ik wil een deegkneder aanschaffen voor degen tot 3 a 4kg. Ik twijfel tussen een Bear Teddy, Rofco kn4 en een Santos 18. Of wellicht hebben jullie een andere optie! Wat zijn jullie ervaringen?

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4582
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Welke deegkneder?

Bericht door Levinebaktbrood » wo 13 feb 2019, 00:58

Een Bear Teddy valt af, want die kan geen 3 - 4 kilo deeg aan. Het is bovendien een planeetmenger/planetaire mixer. Je kunt beter een spiraalkneder kopen. Bijvoorbeeld de BW SM-5, de Rofco KN4. Op mijn blog staan 4 artikelen over brooddeeg kneden, klik hier voor de spiraalknedertest.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
oudbakken
Deegkneder
Berichten: 125
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Welke deegkneder?

Bericht door oudbakken » vr 15 feb 2019, 00:01

of de Ankarsrum
niet geschikt voor 500gram deeg.
maar meer als de beste, wel altijd met water beginnen hi.
en het is wennen aan dit type mixer.
er zijn die hem haten en andere die het en prima mixer vinden.
wel een beetje duur om te weten welke jij bent hi.
als je niet ver van mij woon mag je de mijne wel gebruiken.

grt.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: Atag.
Ankarsrum assistent N30.
KitchenAid Classic.
Komo FidibusMedium molen

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 201
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Welke deegkneder?

Bericht door Koos de bakker » vr 15 feb 2019, 00:32

De Famag Griletta gebruik ik voor degen vanaf meel gewicht van 500 gram tot 3000 gr. Dat zijn degen van ruim 800 gram tot 5000 gram. En ik ben dik tevreden over het apparaat.

Succes met je keuze....
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Plaats reactie