Pagina 1 van 1

invriezen deeg pistolets

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 11:46
door Griet
hallo,
kan je pistolets invriezen en pas bakken de dag dat je ze wil eten?
Of moet je die eerst voorbakken?
iemand ook een goed recept voor pistolets?
alvast bedankt

Re: invriezen deeg pistolets

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 12:24
door StefanDijle
Hoi,

ik heb heel selcht ervaring met rauwe pistolet invriesen (ze krijgen een heel dikke harde korst omdat ze tijdens het invriezen uitdrogen.) De beste ervaaring is halfgebakken invriezen. Dan moet je ze wel ontdooien en in een hete oven klaarbakken. 2de beste manier. Volledig gebakken invriezen en bij 120° ontdooien. In de twee gevallen goed met water bestuiven.
Ik heb ook nog dit recept: https://echtbrood.wordpress.com/2018/12 ... overnacht/ als je zonder stress gewoon smorgens wilt bakken. En deze werken heel goed als je 's ochtens tijd hebt, maar wijnig werk wilt hebben: https://echtbrood.wordpress.com/2018/05 ... kpistolet/

groetjes
Stefan

Re: invriezen deeg pistolets

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 12:37
door Griet
dank je wel! Hier kan ik mee aan de slag!
Ik baat een b&b uit, mijn gasten krijgen nu reeds zelfgebakken brood, maar ook de pistolets wil ik dus zelf bakken.

Re: invriezen deeg pistolets

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 12:52
door StefanDijle
Dan zou ik half bakken. Tot 1 week kun je de half gebakken pistoletjes ook in een goed luchtdicht diepvrieszak in de koelkast bewaren (als daar meer plaats is)

Dat will dus echt zeggen 50% van de baktijd en dan ontdooide pistolets bij de temperatuur van het recept voor de rest van de tijd verder bakken. Dat gaat met alles wat niet te dik is. Dus baguettes wel, brood niet.

Groetjes (en ik moet mijn diepvries weer eens opvullen...

S

Re: invriezen deeg pistolets

Geplaatst: ma 14 jan 2019, 14:20
door Levinebaktbrood
Ik bak pistolets (harde broodjes) volledig af maar niet te donker. Vries ze in en als ik ze wil eten laat ik ze ontdooien en leg ze dan nog een minuut of 5 in een hete oven zodat de korst weer knapperig wordt.