invriezen deeg pistolets

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Griet
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 09 dec 2018, 17:23

invriezen deeg pistolets

Bericht door Griet » ma 14 jan 2019, 11:46

hallo,
kan je pistolets invriezen en pas bakken de dag dat je ze wil eten?
Of moet je die eerst voorbakken?
iemand ook een goed recept voor pistolets?
alvast bedankt

Gebruikersavatar
StefanDijle
Deegkneder
Berichten: 146
Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14

Re: invriezen deeg pistolets

Bericht door StefanDijle » ma 14 jan 2019, 12:24

Hoi,

ik heb heel selcht ervaring met rauwe pistolet invriesen (ze krijgen een heel dikke harde korst omdat ze tijdens het invriezen uitdrogen.) De beste ervaaring is halfgebakken invriezen. Dan moet je ze wel ontdooien en in een hete oven klaarbakken. 2de beste manier. Volledig gebakken invriezen en bij 120° ontdooien. In de twee gevallen goed met water bestuiven.
Ik heb ook nog dit recept: https://echtbrood.wordpress.com/2018/12 ... overnacht/ als je zonder stress gewoon smorgens wilt bakken. En deze werken heel goed als je 's ochtens tijd hebt, maar wijnig werk wilt hebben: https://echtbrood.wordpress.com/2018/05 ... kpistolet/

groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com

Gebruikersavatar
Griet
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 09 dec 2018, 17:23

Re: invriezen deeg pistolets

Bericht door Griet » ma 14 jan 2019, 12:37

dank je wel! Hier kan ik mee aan de slag!
Ik baat een b&b uit, mijn gasten krijgen nu reeds zelfgebakken brood, maar ook de pistolets wil ik dus zelf bakken.

Gebruikersavatar
StefanDijle
Deegkneder
Berichten: 146
Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14

Re: invriezen deeg pistolets

Bericht door StefanDijle » ma 14 jan 2019, 12:52

Dan zou ik half bakken. Tot 1 week kun je de half gebakken pistoletjes ook in een goed luchtdicht diepvrieszak in de koelkast bewaren (als daar meer plaats is)

Dat will dus echt zeggen 50% van de baktijd en dan ontdooide pistolets bij de temperatuur van het recept voor de rest van de tijd verder bakken. Dat gaat met alles wat niet te dik is. Dus baguettes wel, brood niet.

Groetjes (en ik moet mijn diepvries weer eens opvullen...

S
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4558
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: invriezen deeg pistolets

Bericht door Levinebaktbrood » ma 14 jan 2019, 14:20

Ik bak pistolets (harde broodjes) volledig af maar niet te donker. Vries ze in en als ik ze wil eten laat ik ze ontdooien en leg ze dan nog een minuut of 5 in een hete oven zodat de korst weer knapperig wordt.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie