couronne bordolaise

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Opboller
Berichten: 225
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

couronne bordolaise

Bericht door 1md65 » zo 28 okt 2018, 07:37

Heb gisteren een poging gedaan om het bakken van een Couronne Bordolaise. Heb volgende recept gebruikt :
1 kg bloem 12/680
600 gr water
32 gr gist
16 gr zout

Deze broodjes zagen er goed uit maar waren zeer zwaar.
Heeft iemand een beter recept ?
Alvast bedankt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4582
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: couronne bordolaise

Bericht door Levinebaktbrood » zo 28 okt 2018, 22:38

Meer vocht gebruiken, dan worden de broodjes luchtiger.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie