Pagina 1 van 1

Vraag over oven steen

Geplaatst: di 23 okt 2018, 11:40
door Bakben
De mensen die op steen bakken, wat gebruiken jullie om op de steen te strooien zodat het deeg niet blijft plakken ?
Is dat griesmeel of gebruiken jullie wat anders?

Ik heb het geweten, maar ben beginnen twijfelen dus vandaar mijn vraag.

Re: Vraag over oven steen

Geplaatst: di 23 okt 2018, 21:48
door lekkermelig
Ik strooi niets op mijn steen, want normaal brooddeeg blijft niet plakken. Ik strooi wel wat semolina op een schietplank.
En als je broden met veel vet of veel suiker bakt kan je ook beter niet direct op een steen bakken.

Wil

Re: Vraag over oven steen

Geplaatst: di 23 okt 2018, 23:17
door Levinebaktbrood
Op de steen strooi ik niets. Op schietplank strooi ik rijststrooimeel, daar gerezen deeg op en hup op de steen in de oven. Het rijststrooimeel is om het deeg niet aan het schietplankje te laten plakken. Als de steen heet genoeg is zal het deeg er niet aan vast plakken.

Re: Vraag over oven steen

Geplaatst: wo 24 okt 2018, 16:57
door Bakben
Ok top, dank u voor het antwoord.

Re: Vraag over oven steen

Geplaatst: za 27 okt 2018, 22:59
door KeesR
Ik gebruik rijsmandjes en strooi wat meel op het gerezen deeg vlak voor ik de mandjes omkeer op de steen.