Pagina 1 van 1

Bepalen van kneed werkwijze

Geplaatst: vr 12 okt 2018, 10:45
door Bakben
Ik vraag me af hoe je kan bepalen op welke soorten deeg je een stretch & fold, machinekneding of eender welke werkwijze van kneden kan toepassen?

Zijn hier bepaalde regels in te volgen?

Re: Bepalen van kneed werkwijze

Geplaatst: vr 12 okt 2018, 20:05
door BakkerGerrit
Voor degen met heel hoge hydratatie is S&F eigenlijk de enige mogelijkheid, verder lijkt het mij dat je persoonlijke voorkeur en ervaring bepaalt met welke methode je het beste resultaat hebt. ;B

Re: Bepalen van kneed werkwijze

Geplaatst: za 13 okt 2018, 11:44
door Bakben
BakkerGerrit schreef:Voor degen met heel hoge hydratatie is S&F eigenlijk de enige mogelijkheid, verder lijkt het mij dat je persoonlijke voorkeur en ervaring bepaalt met welke methode je het beste resultaat hebt. ;B
Voor hoge hydratatie degen snap ik dat je S&F methode doet.
Maar ik zou men ervaring willen verruimen, en ook andere "kneed" methodes toe willen passen.

Op welke punten moet je letten bij de verschillende methodes? Hoe weet je als het deeg genoeg "gekneed" is? Is hier ook het vliesje trekken van toepassing?