pistolets
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 273
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
pistolets
Normaal kneed ik het deeg gedurende ongeveer 10 minuten en vormt het deeg een mooie bol rond de kneedhaak. De laatste tijd gaat het deeg na ongeveer 6 minuten van de haak en loopt uit (een plakkerige boel). Kan het dat het deeg al na 6 minuten klaar is ?
Alvast bedankt
Alvast bedankt
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: pistolets
Deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.
Hoe snel dat is, ligt aan de machine waarin je kneedt, op welke snelheid, de ingrediënten enz.
Hoe snel dat is, ligt aan de machine waarin je kneedt, op welke snelheid, de ingrediënten enz.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: pistolets
Het lijkt erop dat je deeg overkneed is. Heb je iets veranderd in je werkwijze? Mogelijk heb je de machine op een hogere stand staan dan voorheen. Of heb je een andere machine aangeschaft met andere kneedeigenschappen...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 273
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: pistolets
Ik heb niets verandert aan het recept en kneed steeds met zelfde kneder Rofco KN4
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: pistolets
Temperatuur van het water fors hoger???
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 273
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: pistolets
zoals altijd gebruik ik gewoon kraantjeswater
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: pistolets
Dat geloof ik graag maar ik kan water van 100 tot 15 °C uit de kraan toveren. Ik heb nooit een deeg gedraaid met heet water maar ik kan me indenken dat je deeg zich veel sneller ontwikkelt en verstijfseling van eiwitten vindt plaats bij zo'n 60-65gr hetgeen misschien ook alles versnelt.Je kunt dan misschien vrij snel een overkneed deeg krijgen (???)
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: pistolets
Als ze gewoon koud water uit de kraan haalt zal dat bij het kneden nog niet veel effect hebben. Heet water zoals jij beschrijft is dodelijk voor de gist in het deeg. Dat sterft bij temperaturen boven de 40 graden. Maar dat heeft geen effect op de ontwikkeling en de kwaliteit van het glutennetwerk.
Op één of andere manier is het deeg van 1md65 ineens binnen 6 minuten overkneed. Dat komt niet door het water, maar moet een andere oorzaak hebben.
Is er misschien nieuw of ander meel gebruikt? Dat kan mogelijk een oorzaak zijn wanneer dit minder, of zwakkere gluten bevat.
Op één of andere manier is het deeg van 1md65 ineens binnen 6 minuten overkneed. Dat komt niet door het water, maar moet een andere oorzaak hebben.
Is er misschien nieuw of ander meel gebruikt? Dat kan mogelijk een oorzaak zijn wanneer dit minder, of zwakkere gluten bevat.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: pistolets
Iets moet er anders zijn, anders kan dit niet gebeuren .......
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 273
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: pistolets
Kan de omgevingstemperatuur er iets mee te maken hebben ?
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: pistolets
Omgevingstemperatuur heeft wel invloed op het rijzen, als die warmer is zal het deeg sneller rijzen. Tijdens de korte tijd dat er gekneed wordt zal dat niet zoveel invloed hebben. En het weer is toch niet zo denderend de laatste tijd, geen hitte te bekennen 8-)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken