korst op brood

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
laincha
Gaat de goede kant op
Berichten: 76
Lid geworden op: zo 14 feb 2016, 10:32

korst op brood

Bericht door laincha »

hoi, misschien is dit een domme vraag, maar als ik bv een heerlijk desembrood bak, hoe lang blijft de korst dan knapperig?
ik verpak het in papier, en het is lang houdbaar, maar die heerlijke knapperige korst van als het net gebakken is, is weg.

en hoe zit het met invriezen?
Enthousiast amateur
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: korst op brood

Bericht door papagena »

Ik bewaar mijn brood meestal in een doek. dan blijft de korst het meest knapperig. Doe je het brood in een plastic zak of iets anders dan wordt de korst vaak weer wat zachter. Dit is op zich geen probleem: even je brood in de oven doen, 10 minuten op een graad of 200. Dit doe je ook na ontdooien.
Niet bij brood alleen....
Plaats reactie