Emile Henry Broodbakvorm

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ASSEA

Emile Henry Broodbakvorm

Bericht door ASSEA »

ik ben op jullie forum aan het zoeken maar vind nergens een antwoord op deze vraag !

Ik heb mij een Emile Henry Broodbakvorm - 240x150mm aangeschaft, dit is een stenen bakvorm en ik wou dit eens proberen maar mijn gebakken brood blijft na het bakken in de oven aan de rand en bodem plakken, wat kan ik doen om dit te vermijden, ik heb nu al een 5-tal pogingen achter de rug en op YouTube lijkt het een wonderproduct, is er een spray of truc om dit op te lossen, ik heb al vanalles geprobeerd en word stilaan radeloos !

Alvast bedankt !

Groetjes van de warme hobby bakker !!
Gebruikersavatar
josina
Jongste bediende
Berichten: 33
Lid geworden op: zo 19 aug 2012, 11:23

Re: Emile Henry Broodbakvorm

Bericht door josina »

De eerst keer helemaal ingesmeerd met olie en bestoven met bloem. Daarna alleen de bodem met beetje olie en bloem. Niets geen problemen. Pracht broodjes komen eruit.
Gebruikersavatar
Rob van Rotterdam
Deegkneder
Berichten: 120
Lid geworden op: wo 25 apr 2012, 14:40

Re: Emile Henry Broodbakvorm

Bericht door Rob van Rotterdam »

Zo'n stenen broodvorm spreekt me wel aan. Twee vragen:
1) hoe meet je de kerntemperatuur van het brood wanneer het brood zich in een afgesloten broodvorm bevindt?
2) is het karakter of de smaak van het brood anders dan wanneer dit in een 'gewone' bakvorm is gebakken?
Rob
graanmolen, mechanisch weegschaaltje, kneden met de hand, gewoon oventje.
Plaats reactie