Bijwassen

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Alexander
Jongste bediende
Berichten: 43
Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15

Bijwassen

Bericht door Alexander »

Wat betekent het water achterhouden voor later te Bijwassen ? Hoe moet dit precies gedaan worden?

Groetjes
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Bijwassen

Bericht door lekkermelig »

Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
john-b-bak
Deegkneder
Berichten: 103
Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27

Re: Bijwassen

Bericht door john-b-bak »

Bijwassen is het in kleine stapjes toevoegen van water aan het einde van de draaitijd om een goede opname van het water te bevorderen. Je deeg slapt af,wordt soepeler door het meerdere aan water moet het ook langger mals blijven
Plaats reactie