Begin dit jaar heb ik een nieuwe oven aangeschaft.
Al een tijdje bak ik de broden ook op een steen.
Nou valt mij op dat als ik de steen gebruik, de vloerbroden en busbroden meer kruim hebben, en droger zijn.
Maar nog meer valt de baktijd op. De gebruikte recepten geven meestal een indicatie van 2x 20 minuten eerst op 230°C en verlagen naar 200°C. Echter de broden hebben al na ongeveer 25 minuten een kerntemperatuur van 95°C bereikt. En haal ze dan toch maar uit de oven. De korstkleur is juist wel mooi en brood is gaar.
Waar begin ik om dit uit te zoeken? bij de oventemperatuur? verlagen met 10°C 20°C?
baktijden vraagje
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
baktijden vraagje
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: baktijden vraagje
Tijden in recepten zijn nooit meer dan een indicatie. Je zult je werkwijze altijd moeten aanpassen aan je eigen situatie...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: baktijden vraagje
Tsja, ik kan er niks zinnigs over zeggen. Kwestie van uitproberen denk ik.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken