Ik ben een beginnende broodbakker en erg blij met dit forum.
Een van de (vele) vragen maar je moet ergens beginnen:-)
Als je bv een pain de campagne maakt en de laatste keer rijzen doet in een mandje, moet je dat dan wel of niet afdekken?
Ik zie allemaal video's met stokbroden tussen linnen en geen plastic oid erop.
Hoe zit dat?
Afdekken of niet
- laincha
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: zo 14 feb 2016, 10:32
- Jean
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
- Locatie: Belgisch Limburg
Re: Afdekken of niet
Altijd afdekken, tenzij je het brood in een rijskast laat rijzen.
Stokbroden rijzen ook onder een deegkleed.
Stokbroden rijzen ook onder een deegkleed.
- laincha
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: zo 14 feb 2016, 10:32
Re: Afdekken of niet
met de gedacht dat in een rijskast het vochtig is, evt door bak warm water bij doe het zelf kast?
en er dus geen korst ontstaat?
en er dus geen korst ontstaat?
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Afdekken of niet
evt. Een gloeilamp boven het water plaatsen. Dan wel de temperatuur in de gaten houden, dat het niet te warm wordt in het kastje. Boven de 30 graden moet je die lamp dan echt uit zetten.
Het leven is goed, in het Brabantse land...