Broodjes snel oud en droog, oplossing???
- Grotegreef
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: zo 17 jan 2016, 16:33
Broodjes snel oud en droog, oplossing???
Als ik broodjes bak volgens recept van Levine zijn ze na een paar uur al "oud".
Ik gebruik exact wat er in het recept staat, tarwebloem enz. enz.
Zijn hier oplossingen voor aan te geven?
Ik gebruik exact wat er in het recept staat, tarwebloem enz. enz.
Zijn hier oplossingen voor aan te geven?
- Grotegreef
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: zo 17 jan 2016, 16:33
Re: Broodjes snel oud en droog, oplossing???
Ik gebruik wel halfvolle melk, kan dat het probleem zijn?
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Broodjes snel oud en droog, oplossing???
Of volle melk nu zoveel verschil uit maakt denk ik niet, het wordt vooral gebruikt voor de smaak.
Als je kleine broodjes bedoelt, dan zou het zomaar kunnen dat ze te lang in de oven hebben gezeten.
Mijn brood is na een paar uur niet 'oud'.
Als je kleine broodjes bedoelt, dan zou het zomaar kunnen dat ze te lang in de oven hebben gezeten.
Mijn brood is na een paar uur niet 'oud'.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Sakura
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 97
- Lid geworden op: di 14 apr 2015, 15:37
Re: Broodjes snel oud en droog, oplossing???
Ik gebruik ook halfvolle melk en mijn broodjes waren niet na een paar uur "oud".
We hebben van de hamburgerbroodjes die ik onlangs had gebakken nog 2 dagen nadien gegeten. Waren wal wat harder maar de binnenkant was nog mals. Tuurlijk waren ze lekkerder toen ze net uit de oven kwamen maar daags en 2dagen nadien ze nog zeker te . Ze waren nog lekker.
Je mag niet vergelijken bij een brood bij de bakker waar het na 4dagen nog even vers is dan toen je het kocht.
Misschien inderdaad te lang in de oven?
We hebben van de hamburgerbroodjes die ik onlangs had gebakken nog 2 dagen nadien gegeten. Waren wal wat harder maar de binnenkant was nog mals. Tuurlijk waren ze lekkerder toen ze net uit de oven kwamen maar daags en 2dagen nadien ze nog zeker te . Ze waren nog lekker.
Je mag niet vergelijken bij een brood bij de bakker waar het na 4dagen nog even vers is dan toen je het kocht.
Misschien inderdaad te lang in de oven?
- Grotegreef
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: zo 17 jan 2016, 16:33
Re: Broodjes snel oud en droog, oplossing???
Dank voor de antwoorden. Een volgende keer zal ik ze wat korter bakken!
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Broodjes snel oud en droog, oplossing???
Brood is gaar als ze 95 graden zijn. Heel goed te controleren met een kernthermometer.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Broodjes snel oud en droog, oplossing???
Ik had hier zelf in mijn begintijd ook veel last van. Was het brood net klaar, dan smaakte het prima, maar was het brood eenmaal een halve dag oud, dan was het niet meer te vr... eten... Heel lang heb ik niet gesnapt wat er aan de hand was.
Uiteindelijk bleek dat het deeg overkneed was. Ik heb toen extra aandacht besteed aan het goed kneden van het deeg en heb er sindsdien geen last meer van.
Dit wil niet zeggen dat dit bij jou ook aan de hand is, maar het is het wel waard om daar eens naar te kijken.
Uiteindelijk bleek dat het deeg overkneed was. Ik heb toen extra aandacht besteed aan het goed kneden van het deeg en heb er sindsdien geen last meer van.
Dit wil niet zeggen dat dit bij jou ook aan de hand is, maar het is het wel waard om daar eens naar te kijken.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Grotegreef
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: zo 17 jan 2016, 16:33
Re: Broodjes snel oud en droog, oplossing???
Ik kneed het deeg met de Kenwood ca. 12-13 minuten en na controle dmv de trekproef blijkt het goed te zijn.
Maar ik zal eens wat korter kneden.
Dank je wel voor het advies.
Maar ik zal eens wat korter kneden.
Dank je wel voor het advies.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Broodjes snel oud en droog, oplossing???
En ook in een hetere oven...Zelf bak ik mijn kleine broodjes maximaal 8-10 minuten/230-250°C.Grotegreef schreef:Dank voor de antwoorden. Een volgende keer zal ik ze wat korter bakken!
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.