Ben er achter gekomen dat mijn hete luchtoven een 'rising' stand heeft met 35graden.
is bedoeld om brood te laten rijzen onder gecontroleerde omstandigheden.
Is 35 niet wat hoog ?
Of gaat men er vanuit dat het deeg een lagere temperatuur houdt in de kern ?
Rising stand op mijn oven
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Rising stand op mijn oven
Optimale temperatuur is 2 graden hoger dan de deegtemperatuur, dus 27+2 voor tarwe en 29+2 voor roggedeeg
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- joop
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 75
- Lid geworden op: zo 07 jun 2015, 12:04
Re: Rising stand op mijn oven
Heb net mijn eigen rijskast gemaakt en in gebruik genomen. Mede hierdoor ben ik benieuwd hoe je de optimale rijstemperatuur kan bepalen. Ik heb hem staan op 30-32 graden. Dat zou dan te hoog zijn. met ander woorden: wat is optimaal?
* Oven met boven en onderwarmte - Kneedmachine Krefft PR20-S - Kitchenaid 7580
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Rising stand op mijn oven
mijn oven geeft op de rising stand 40 graden aan, maar de kernthermometer geeftaan dat het deeg een kerntemperatuur krijgt van 29 graden. Niet slecht dus voor tarwedeeg.