Zachte witte broodjes van Levine

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pascal
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: di 13 okt 2015, 23:46

Zachte witte broodjes van Levine

Bericht door Pascal »

Ik ben vandaag aan de slag gegaan met de Bear Teddy Varimix en hij bevalt uitstekend. Vandaag dus zachte witte broodjes uit het boek van Levine(blz. 98) gemaakt (preekbrood van gemaakt. Nu schrijf Levine dat je het brood kunt invriezen voor als je plotseling brood nodig hebt. Mijn vraag is nu hoe laat je het brood he beste ontdooien. Laat je het brood gewoon ontdooien of bak je het brood nog even in de oven? Ik zal de foto's in het weekend posten op het forum.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Zachte witte broodjes van Levine

Bericht door brood daar zit wat in »

Zachte broodjes laat ik altijd in de diepvrieszak ontdooien, avond van te voren haal ik ze eruit en gaat prima.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Zachte witte broodjes van Levine

Bericht door Levinebaktbrood »

Zachte broodjes laat ik in de diepvrieszak ontdooien of als ik haast heb ontdooi ik ze in de magnetron. Zachte broodjes bak/piep ik nooit meer op in de oven, want dan worden ze hard.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie