Zout vergeten, alsnog toevoegen...

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Steef
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: za 14 feb 2015, 21:26
Locatie: Roermond

Zout vergeten, alsnog toevoegen...

Bericht door Steef »

Heb nu het desembrood met zaadjes 2x gevouwen.... En wat ziet mijn oog... Een bakje met afgewogen zout ;S . Nu heb ik dit zout ( en toch ook maar gist) toegevoegd en kort in de Kitchenaid gekneed met wat extra druppels water (vliesje was snel te maken). Nu wil ik het proces dus maar afmaken als gist brood, dus nu zit ik in de 1e rijs. Heeft iemand al een idee of dit goed gaat komen of moet ik dit deegje als verloren beschouwen????
KA HD, Rofco B20 en "gewone" oven
Gebruikersavatar
Soepkipje
Moderator
Berichten: 794
Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59

Re: Zout vergeten, alsnog toevoegen...

Bericht door Soepkipje »

Niks aan de hand, gewoon verder mee gaan. Komt goed!
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
Gebruikersavatar
Steef
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: za 14 feb 2015, 21:26
Locatie: Roermond

Re: Zout vergeten, alsnog toevoegen...

Bericht door Steef »

Inderdaad, het zijn twee heerlijke broden geworden. Kneden, vouwen, nogmaals kneden om het vergeten zout alsnog te mengen....ik wist niet dat dat kon. Was bang dat ik het deeg dan helemaal "dood" zou kneden.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
KA HD, Rofco B20 en "gewone" oven
Plaats reactie