Hoe voorkom je dat het brood openbarst tijdens de oven rijs ?
ik snij het brood al in. wat kan ik nog meer doen ?
Barst brood
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Barst brood
Toch nog iets langer laten rijzen.
Het kan ook door de oven komen, als er aan 1 kant van de oven meer warmte is dan rijst het brood daar sneller dan aan de andere kant met als gevolg een scheur.
Het kan ook door de oven komen, als er aan 1 kant van de oven meer warmte is dan rijst het brood daar sneller dan aan de andere kant met als gevolg een scheur.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Barst brood
Hallo Erik
In de echte bakkerij laten we het brood ook wel spontaan scheuren ;B het wordt dan ook niet ingesneden. Om dit te bereiken wordt het deegstuk na het opmaken/vormen, met de naad in een hoek van de broodbus gelegd. Zoals dat bijv. bij dit Witbrood gedaan is:
In de echte bakkerij laten we het brood ook wel spontaan scheuren ;B het wordt dan ook niet ingesneden. Om dit te bereiken wordt het deegstuk na het opmaken/vormen, met de naad in een hoek van de broodbus gelegd. Zoals dat bijv. bij dit Witbrood gedaan is:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.