Barst brood

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Barst brood

Bericht door erikg »

Hoe voorkom je dat het brood openbarst tijdens de oven rijs ?
ik snij het brood al in. wat kan ik nog meer doen ?
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Barst brood

Bericht door Levinebaktbrood »

Toch nog iets langer laten rijzen.

Het kan ook door de oven komen, als er aan 1 kant van de oven meer warmte is dan rijst het brood daar sneller dan aan de andere kant met als gevolg een scheur.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Barst brood

Bericht door bakplaat »

Hallo Erik
In de echte bakkerij laten we het brood ook wel spontaan scheuren ;B het wordt dan ook niet ingesneden. Om dit te bereiken wordt het deegstuk na het opmaken/vormen, met de naad in een hoek van de broodbus gelegd. Zoals dat bijv. bij dit Witbrood gedaan is:

AfbeeldingAfbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie