Goed gekneed, goed gerezen maar helaas niet goed gevormd....
Het is al een paar keer voorgekomen dat het vormen niet helemaal wil lukken. Of te breed, of niet strak genoeg, of gewoon te prutserig. En dat heb ik dan al wel door voordat het de oven in gaat, alleen durf ik het dan niet te herstellen omdat ik dan bang ben dat ik het hele deeg/brood en haar luchtigheid om zeep help.
In hoeverre kan je tijdens het vormen het deeg hervormen? Kan ik bijvoorbeeld een misvormde batard weer plat duwen om opnieuw te vormen?
Vormen corrigeren
- Steef
- Jongste bediende
- Berichten: 47
- Lid geworden op: za 14 feb 2015, 21:26
- Locatie: Roermond
Vormen corrigeren
KA HD, Rofco B20 en "gewone" oven
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Vormen corrigeren
Om dit nog te kunnen herstellen Steef, laat je het niet goed opgemaakte deegstuk even (± 15minuten) rijzen,dan raakt het z'n spanning kwijt en kun je het opnieuw vormen/opmaken.Steef schreef:Goed gekneed, goed gerezen maar helaas niet goed gevormd....
In hoeverre kan je tijdens het vormen het deeg hervormen? Kan ik bijvoorbeeld een misvormde batard weer plat duwen om opnieuw te vormen?
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.