Heb vernomen dat je voor het bakken van pistolets (harde broodjes) 2x moet stomen 1x juist voor je de broodjes in de oven steekt en nogmaals juist na je de broodjes in de oven hebt gestoken. Wat is het nut van 2x te stomen als de deur open blijft terwijl je de broodjes in de oven plaatst ?
Alvast bedankt
Stomen
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Stomen
Het gaat erom om een vochtige omgeving te creëren. Dat kan op verschillende manieren. Door te spuiten zoals je al zegt (met de ovendeur natuurlijk zo min mogelijk open), met een bakje water onderin de oven of meteen na het plaatsen van de broodjes een paar ijsklontjes op de bodem gooien.
Zie ook HIER
.
Zie ook HIER
.
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens