Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeur ?

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeur ?

Bericht door erikg »

ik ben nu met het recept van weekendbackery aan de gang gegaan.
dus gistern een deegje gemaakt en een pak boter tot moes geslagen.
vandaag getoerd en nu ligt hij weer in de koelkast.

Ik heb tussendoor het geheel goed koud gehouden.

Maar wat ik vreemd vind is dat elk aanpak anders is.

Deze moet nu blijkbaar weer overnacht in de koeler.
Bij ballie las ik op dit forum dat het deeg in de vriezer ging.
Bij andere recepten past het allemaal in één dag ?

vandaar mijn vraag ?
Welke aanpak en welk recept gebruiken jullie ?

Erik.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik gebruik (uiteraard) vaak mijn eigen recept, dat recept is te vinden in mijn boek. Dat recept kan je in 1 dag maken of verdelen over twee dagen. Ik maak ook weleens een recept van Jeffrey Hamelman, daar is het recept van de Weekend Bakery van afgeleid.

Maar met deze zomerse temperaturen waag ik me niet aan croissants, dat is vragen om moeilijkheden ^)^.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door bakplaat »

Levinebaktbrood schreef: Maar met deze zomerse temperaturen waag ik me niet aan croissants, dat is vragen om moeilijkheden ^)^.
Welk recept/werkwijze je ook volgt voor het maken van Croissants,zomerse temperaturen hoeven daarbij geen beletsel te zijn, in de bakkerij worden ze ook dagelijks gemaakt. ;B

Alhoewel ik ze zelf niet dagelijks meer maak, (ik gebruik dit recept/werkwijze ) Ik maak ook veelvuldig gebruik van de koelkast en soms de vriezer,maar laat het deeg er niet overnachten om het door en door in te vriezen.
Overigens met het door Levine aangegeven recept/werkwijze van de Weekendbakery maak je ook prima Croissants :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door erikg »

Levine, Cor, bedankt !
Ik ga mijn croissantdeeg uit de koelkast halen en ze klaar maken om af te bakken.
ze liggen alweer een paar uur in de koelkast
De volgende keer probeer ik het recept van Cor. Duidelijke foto's en beschrijving !
Met het filmpje van die weekend ankert erbij heb ik voldoende vertrouwen dat datbgelukkig goed komt.

Ik ben benieuwd !
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door erikg »

Nou, daar zijn ze dan. Tenminste 6 van de hele stapel.
Ze zijn nog warm, dus nog even wachten met doorsnijden.

ik heb ze 9min op 195 convector gebakken met een bak water onderin
En daarna nog 9min op 165, zoals op de site van de weekend bakker is uitgelegd.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door brood daar zit wat in »

Zien er heerlijk uit Erik!! :2th: Hoe is de smaak en heb je nog een foto van de binnenkant??
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door erikg »

Ik heb er net een naar binnen gesmikkeld.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door erikg »

Ik ga bij de volgende lading de methode van bakker Cor proberen,
Omdat die methode minder doorlooptijd kent.
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door Melinda »

Complimenten, Erikg. Je croissants zijn er mooi en lekker uit. Ook de binnenkant. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door miesje1959 »

Ze zien er prima uit Erik. Complimenten. Ik begin er met deze warmte niet aan. Hier in huis is het zo warm...
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu

Bericht door bakplaat »

Ondanks de zomerse temperaturen :G zijn het toch prachtige Croissants geworden Erik :2th:
erikg schreef:Ik ga bij de volgende lading de methode van bakker Cor proberen,
Omdat die methode minder doorlooptijd kent.
Als het dan nog of weer zo'n zomers weer is,zorg er dan voor dat alle ingrediënten door en door ijskoud zijn en hou evt. de rusttijden voor het deeg ook iets langer aan.
Alvast succes gewenst.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie