Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeur ?
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeur ?
ik ben nu met het recept van weekendbackery aan de gang gegaan.
dus gistern een deegje gemaakt en een pak boter tot moes geslagen.
vandaag getoerd en nu ligt hij weer in de koelkast.
Ik heb tussendoor het geheel goed koud gehouden.
Maar wat ik vreemd vind is dat elk aanpak anders is.
Deze moet nu blijkbaar weer overnacht in de koeler.
Bij ballie las ik op dit forum dat het deeg in de vriezer ging.
Bij andere recepten past het allemaal in één dag ?
vandaar mijn vraag ?
Welke aanpak en welk recept gebruiken jullie ?
Erik.
dus gistern een deegje gemaakt en een pak boter tot moes geslagen.
vandaag getoerd en nu ligt hij weer in de koelkast.
Ik heb tussendoor het geheel goed koud gehouden.
Maar wat ik vreemd vind is dat elk aanpak anders is.
Deze moet nu blijkbaar weer overnacht in de koeler.
Bij ballie las ik op dit forum dat het deeg in de vriezer ging.
Bij andere recepten past het allemaal in één dag ?
vandaar mijn vraag ?
Welke aanpak en welk recept gebruiken jullie ?
Erik.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Ik gebruik (uiteraard) vaak mijn eigen recept, dat recept is te vinden in mijn boek. Dat recept kan je in 1 dag maken of verdelen over twee dagen. Ik maak ook weleens een recept van Jeffrey Hamelman, daar is het recept van de Weekend Bakery van afgeleid.
Maar met deze zomerse temperaturen waag ik me niet aan croissants, dat is vragen om moeilijkheden ^)^.
Maar met deze zomerse temperaturen waag ik me niet aan croissants, dat is vragen om moeilijkheden ^)^.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Welk recept/werkwijze je ook volgt voor het maken van Croissants,zomerse temperaturen hoeven daarbij geen beletsel te zijn, in de bakkerij worden ze ook dagelijks gemaakt. ;BLevinebaktbrood schreef: Maar met deze zomerse temperaturen waag ik me niet aan croissants, dat is vragen om moeilijkheden ^)^.
Alhoewel ik ze zelf niet dagelijks meer maak, (ik gebruik dit recept/werkwijze ) Ik maak ook veelvuldig gebruik van de koelkast en soms de vriezer,maar laat het deeg er niet overnachten om het door en door in te vriezen.
Overigens met het door Levine aangegeven recept/werkwijze van de Weekendbakery maak je ook prima Croissants :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Levine, Cor, bedankt !
Ik ga mijn croissantdeeg uit de koelkast halen en ze klaar maken om af te bakken.
ze liggen alweer een paar uur in de koelkast
De volgende keer probeer ik het recept van Cor. Duidelijke foto's en beschrijving !
Met het filmpje van die weekend ankert erbij heb ik voldoende vertrouwen dat datbgelukkig goed komt.
Ik ben benieuwd !
Ik ga mijn croissantdeeg uit de koelkast halen en ze klaar maken om af te bakken.
ze liggen alweer een paar uur in de koelkast
De volgende keer probeer ik het recept van Cor. Duidelijke foto's en beschrijving !
Met het filmpje van die weekend ankert erbij heb ik voldoende vertrouwen dat datbgelukkig goed komt.
Ik ben benieuwd !
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Nou, daar zijn ze dan. Tenminste 6 van de hele stapel.
Ze zijn nog warm, dus nog even wachten met doorsnijden.
ik heb ze 9min op 195 convector gebakken met een bak water onderin
En daarna nog 9min op 165, zoals op de site van de weekend bakker is uitgelegd.
Ze zijn nog warm, dus nog even wachten met doorsnijden.
ik heb ze 9min op 195 convector gebakken met een bak water onderin
En daarna nog 9min op 165, zoals op de site van de weekend bakker is uitgelegd.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Zien er heerlijk uit Erik!! :2th: Hoe is de smaak en heb je nog een foto van de binnenkant??
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Ik heb er net een naar binnen gesmikkeld.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Ik ga bij de volgende lading de methode van bakker Cor proberen,
Omdat die methode minder doorlooptijd kent.
Omdat die methode minder doorlooptijd kent.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Complimenten, Erikg. Je croissants zijn er mooi en lekker uit. Ook de binnenkant. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Ze zien er prima uit Erik. Complimenten. Ik begin er met deze warmte niet aan. Hier in huis is het zo warm...
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Welke croissant methode of recept geniet hier de voorkeu
Ondanks de zomerse temperaturen :G zijn het toch prachtige Croissants geworden Erik :2th:
Alvast succes gewenst.
Als het dan nog of weer zo'n zomers weer is,zorg er dan voor dat alle ingrediënten door en door ijskoud zijn en hou evt. de rusttijden voor het deeg ook iets langer aan.erikg schreef:Ik ga bij de volgende lading de methode van bakker Cor proberen,
Omdat die methode minder doorlooptijd kent.
Alvast succes gewenst.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.