insnijden

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 272
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

insnijden

Bericht door 1md65 »

Ik vraag me af of het tijdstip om brood/stokbrood/pistolets in te snijden belang heeft vb voor brood is dit voor je het in de oven steekt maar voor pistolets is dit al na 35 minuten rijzen.
Heeft dit belang of niet ?
Dank voor jullie reacties.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: insnijden

Bericht door bakplaat »

Als ik mijn broden/broodjes insnijd, doe ik dat dan tegen ¾ van de narijstijd.
Zo heb je minder kans dat het inzakt, als je wat al te abrupt te werk zou gaan. ;K
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: insnijden

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik snij het deeg in vlak voordat het de oven in gaat. Zolang je het deeg maar niet te lang laat rijzen zal het niet inzakken tijden het insnijden.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie