Boter blijft zichtbaar

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Steef
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: za 14 feb 2015, 21:26
Locatie: Roermond

Boter blijft zichtbaar

Bericht door Steef »

Hallo,

Ben weer eens croissants aan het maken. Nu heb ik laatst boter uit frankrijk meegenomen.
Om lang verhaal kort te maken. Nu blijft mn boter zichtbaar in mijn deeg.
Moet ik nu nog een paar keer extra toeren , of gaat dit vanzelf goed komen?
Wilde ze eigenlijk vanmiddag afmaken....


Betreft recept weekend bakery .

Heeft iemand advies?

Alvast dank,
Stephanie
KA HD, Rofco B20 en "gewone" oven
Gebruikersavatar
Bo of Zo
Chef stoffer en blik
Berichten: 22
Lid geworden op: za 23 mei 2015, 17:06

Re: Boter blijft zichtbaar

Bericht door Bo of Zo »

Hoi Stephanie,

Zelf maak ik ook altijd het recept van de weekend Bakery, heb echter niet dat de boter zichtbaar blijft.
Boter bedoel je roomboter mee neem ik aan. Ook de temp van de boter en deeg moet goed koel zijn.
En als je toert wel druk uit oefenen, maar ook weer niet te veel.

Voorde rest weet ik even geen tips, misschien iemand anders nog?

Anita
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Boter blijft zichtbaar

Bericht door bakplaat »

Het recept/werkwijze van de WeekendBakery is ook heel goed. :2th:

Zelf heb ook eens een fotoserie van mijn CROISSANTS gemaakt,die door verschillende forumleden met succes zijn nagemaakt.

Afbeelding

Ook hier blijft er na de laatste 'toer' geen boter meer zichtbaar in het deeg...

Afbeelding

...Een van de belangrijkste punten is idd. dat de boter,maar ook de andere ingrediënten door en door gekoeld zijn.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie