Truuk gezocht
Truuk gezocht
Is er een truuk om zaadjes ed vast te plakken aan kleine broodjes
Ei werkt goed maar om iedere keer een ei te "slachten" voor een paar broodjes vind ik overdreven
De rest door de broodjes werken gaat ook niet omdat het ei er nadien opmoet
Roland
Ei werkt goed maar om iedere keer een ei te "slachten" voor een paar broodjes vind ik overdreven
De rest door de broodjes werken gaat ook niet omdat het ei er nadien opmoet
Roland
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Truuk gezocht
Je kunt het deeg ook bestrijken met water, daar de zaadjes op strooien en ligt aandrukken.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Truuk gezocht
Of pak een plantenspuit en besproei de broodjes met wat water.
Voor Broodjes: Een kommetje of een diep bord met een hoeveelheid van de zaden(mix) vullen en de bevochtigde zijde van het brood in de zaden(mix) drukken. Hierna pas laten rijzen.
Voor hele broden, een laagje van de zaden(mix) gelijkmatig op een schaal (of bakplaat) verspreiden. Het brood met de bevochtigde zijde (of gewoon helemaal rondom) over dit laagje rollen. Tijdens het rollen licht aandrukken. Hierna het brood laten rijzen tot het kan worden afgebakken.
Voor Broodjes: Een kommetje of een diep bord met een hoeveelheid van de zaden(mix) vullen en de bevochtigde zijde van het brood in de zaden(mix) drukken. Hierna pas laten rijzen.
Voor hele broden, een laagje van de zaden(mix) gelijkmatig op een schaal (of bakplaat) verspreiden. Het brood met de bevochtigde zijde (of gewoon helemaal rondom) over dit laagje rollen. Tijdens het rollen licht aandrukken. Hierna het brood laten rijzen tot het kan worden afgebakken.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Re: Truuk gezocht
De plantenspuit met water en inrollen in een kommetje heb ik geprobeerd maar Ik vind dat veel zaadjes ervan afvallen tijdens het snijden nadien
- Jean
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
- Locatie: Belgisch Limburg
Re: Truuk gezocht
Je kan toch een beetje over houden van je ei dat je in je deeg gebruikt.Bulborum schreef:Is er een truuk om zaadjes ed vast te plakken aan kleine broodjes
Ei werkt goed maar om iedere keer een ei te "slachten" voor een paar broodjes vind ik overdreven
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Truuk gezocht
Zaadjes die eraf vallen bewaar ik apart en gaan een volgend keer door het deeg heen. Geldt ook voor de zaadjes en kruimels die overblijven na het snijden van het gebakken brood. Dat kun je prima in je volgende deeg verwerken...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Dries
- Deegkneder
- Berichten: 120
- Lid geworden op: ma 01 dec 2014, 16:26
- Locatie: Ergens in de regen in Antwerpen...
Re: Truuk gezocht
Het simpelste is de zaden op een bord storten en dan de broodjes er door "rollen". oefen genoeg druk uit en dan werkt het meestal wel.
Dries
Dries
Brood sterft pas als het koud is...
Ankarsum Orginal assisant , Bartscher AT90...
Ankarsum Orginal assisant , Bartscher AT90...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Truuk gezocht
Maar dan moet je eerst het deeg wel met water natmaken of met ei (ik gebruik meestal alleen eiwit) bestrijken voordat je het deeg erdoor rolt anders vallen ze er nog af.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Truuk gezocht
Met enkel water verlies je na het bakken (veel) van de zaadjes pitten etc. is mijn ervaring.Als je er geen ei/eiwit aan wil wagen,kun je ook een dun papje van wat bloem en water maken en daarmee je brood/jes bestrijken,alvorens je ze door de zaadjes rolt.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Truuk gezocht
Ik gebruikte altijd alleen water (met een plantenspuit aanbrengen), en dat werkte prima. Het meeste bleef wel aan het brood plakken, ook na het bakken. Tegenwoordig gebruik ik eiwit. Ik gebruik alleen eidooiers in mijn brood, dus ik blijf altijd met een berg eiwit zitten. Kan ik het net zo goed op het deeg smeren en als lijm voor de zaden en voor de havermoutvlokken gebruiken.
Het leven is goed, in het Brabantse land...