nachtbrood/ koelkastbrood

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pauline
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: ma 26 jan 2015, 17:09

nachtbrood/ koelkastbrood

Bericht door Pauline »

Hallo, kan iemand mij helpen aan een duidelijke beschrijving om een koelkastbrood/ nachtbrood te maken? Ik ben benieuwd!!
Alvast bedankt!
Pauline
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: nachtbrood/ koelkastbrood

Bericht door lekkermelig »

Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 467
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: nachtbrood/ koelkastbrood

Bericht door stillekracht »

Er is op dit forum al meermaals over geschreven. Via de zoekfunctie kan je dat vinden.
Gebruikersavatar
Pauline
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: ma 26 jan 2015, 17:09

Re: nachtbrood/ koelkastbrood

Bericht door Pauline »

Bedankt! de site van wie bakt mee is duidelijk!!
gr Pauline
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: nachtbrood/ koelkastbrood

Bericht door Levinebaktbrood »

Je kunt bijna ieder deeg in de koelkast bewaren. Hetzij direct na het kneden, hetzij direct na het vormen. De volgende dag ga je er op het moment dat het jou uitkomt mee verder. Let er wel op dat de koelkast kouder is dan 7 graden anders blijft het deeg te lang doorrijzen met overrijs als gevolg.

Een voorbeeld is dit recept met veel zaadjes.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie