Filmpjes
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Filmpjes
Hier een link naar een pagina vol met filmpjes over het vormen van diverse broden. Kijken ^)^
http://techno.boulangerie.free.fr/09-Re ... Video.html
http://techno.boulangerie.free.fr/09-Re ... Video.html
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Filmpjes
Dit is echt geweldig! Ik krijg er ook zo 'n trek van...
Waar kun je trouwens zo'n mesje krijgen voor het insnijden? Ik gebruik meestal een vlijmscherp mes maar heb vaak het idee dat het niet vlijm genoeg is.
Waar kun je trouwens zo'n mesje krijgen voor het insnijden? Ik gebruik meestal een vlijmscherp mes maar heb vaak het idee dat het niet vlijm genoeg is.
Niet bij brood alleen....
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Zijn dat niet gewoon scheermesjes, zoals deze?
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Heel leuk om te zien Levine,moest alleen even naar de PC,omdat ik het op de I-Pad niet kon zien...heb daar geen ''Flash'' player.Levinebaktbrood schreef:Hier een link naar een pagina vol met filmpjes over het vormen van diverse broden.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Idd.Frans is dat zo'n scheermesje,maar het zit vast aan een soort van handvat.Zelf gebruik ik er ook zo een om al mijn ingesneden brood/jes in te snijden,maar dan zonder handvat,ik houd het mesje gewoon vast tussen duim en wijsvinger.Ballie schreef:Zijn dat niet gewoon scheermesjes, zoals deze?
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Ik heb die scheermesjes met een handvat. Door het handvat gaat het mesje een beetje krom staan. Ideale mesjes om in te snijden.
Ik heb er ooit 1 besteld in de USA (http://www.breadtopia.com/) en nu koop ik ze in Duitsland (http://ketex.de/blog/). Je hoeft er maar eentje te hebben natuurlijk want de mesjes kun je vervangen, maar ik gebruik ze ook bij de workshops vandaar dat ik er meerdere heb.
Ik heb er ooit 1 besteld in de USA (http://www.breadtopia.com/) en nu koop ik ze in Duitsland (http://ketex.de/blog/). Je hoeft er maar eentje te hebben natuurlijk want de mesjes kun je vervangen, maar ik gebruik ze ook bij de workshops vandaar dat ik er meerdere heb.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Lijkt me gewoon een stalen strip, moet vast ook wel ergens anders vandaan te halen zijn...
Maar waarom is 't zo belangrijk dat het mesje gebogen is? Het lijkt mij dat het mesje dan juist een andere kant uit wil dan de bedoeling is...
Maar dat zal ik waarschijnlijk wel verkeerd zien...
Maar waarom is 't zo belangrijk dat het mesje gebogen is? Het lijkt mij dat het mesje dan juist een andere kant uit wil dan de bedoeling is...
Maar dat zal ik waarschijnlijk wel verkeerd zien...
Het leven is goed, in het Brabantse land...
Re: Filmpjes
Ik denk dat het met de "oppervlakte-weerstand" te maken heeft. (nu begeef ik me waarschijnlijk op glad ijs)
- Dutchie
- Deegroller
- Berichten: 258
- Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42
Re: Filmpjes
Levine..Dank voor het plaatsen van deze link....wat ik me afvraag is : gelijk na het vormen al kerven ?
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Filmpjes
Zelf maak ik ook gebruik van zo'n (krom) mesje en heb totaal geen last van het weg willen lopen van het mes.
Je snijd met de punt en het deeg is zo zacht dat de kleine ronding geen invloed heeft Ballie.
Wanneer insnijden, daar zijn de ideeën over verdeeld.
De een snijd na ongeveer ¾ van de rijstijd in en de ander (waaronder ikzelf) aan het einde van de rijstijd.
Dus direct voordat het deeg de hete oven in gaat.
Probeer het verschil maar eens en kijk wat je zelf het beste bevalt.
Je snijd met de punt en het deeg is zo zacht dat de kleine ronding geen invloed heeft Ballie.
Wanneer insnijden, daar zijn de ideeën over verdeeld.
De een snijd na ongeveer ¾ van de rijstijd in en de ander (waaronder ikzelf) aan het einde van de rijstijd.
Dus direct voordat het deeg de hete oven in gaat.
Probeer het verschil maar eens en kijk wat je zelf het beste bevalt.
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Dutchie
- Deegroller
- Berichten: 258
- Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42
Re: Filmpjes
TigerManZ schreef:Zelf maak ik ook gebruik van zo'n (krom) mesje en heb totaal geen last van het weg willen lopen van het mes.
Je snijd met de punt en het deeg is zo zacht dat de kleine ronding geen invloed heeft Ballie.
Wanneer insnijden, daar zijn de ideeën over verdeeld.
De een snijd na ongeveer ¾ van de rijstijd in en de ander (waaronder ikzelf) aan het einde van de rijstijd.
Dus direct voordat het deeg de hete oven in gaat.
Probeer het verschil maar eens en kijk wat je zelf het beste bevalt.
Dat ga ik dan inderdaad eens uitproberen wat het beste is...tot nu toe doe ik het ook aan het einde van de rijs.
Dank je voor je reactie..
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Roggedeeg kun je direct na het vormen insnijden. Al het andere deeg vlak voordat het in de oven gaat.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Dutchie
- Deegroller
- Berichten: 258
- Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42
Re: Filmpjes
Dat is goed om te weten...dank je wel.Levinebaktbrood schreef:Roggedeeg kun je direct na het vormen insnijden. Al het andere deeg vlak voordat het in de oven gaat.
Ik heb dat allemaal niet mee gekregen destijds....wat ik me nog ervan voor de geest kan halen zijn de ' gewone ' knipbroden....de knip en de ' franse ' knip.
Niks Artisan...simpel vlecht en vloer/bus broden...en klein brood natuurlijk.
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: Filmpjes
Wat een ontzettend leuke site!! Dank je Levine!
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Ik kijk en voel naar de toestand van het deeg en van daaruit bepaal ik of en wanneer ik het insnijd.Levinebaktbrood schreef:Roggedeeg kun je direct na het vormen insnijden. Al het andere deeg vlak voordat het in de oven gaat.
Na ¾ van de geschatte rijstijd, of juist vlak voor het afbakken.
Heel herkenbaar Hans,vooral dat 'Franse' Knipbrood is erg mooi. :2th: Heb er helaas geen foto's van,ook niks gevonden op het internetDutchie schreef: Dat is goed om te weten...dank je wel.
Ik heb dat allemaal niet mee gekregen destijds....wat ik me nog ervan voor de geest kan halen zijn de ' gewone ' knipbroden....de knip en de ' franse ' knip.
Niks Artisan...simpel vlecht en vloer/bus broden...en klein brood natuurlijk.
Maar zodra ik weer een 'Knipbrood' maak, zal ik het eens 'op z'n Frans' doen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: Filmpjes
Ik zie nu ineens dat dit filmpjes al in 2012 gepost zijn. Maar ik ben blij dat ik het gezien heb.
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
- Dutchie
- Deegroller
- Berichten: 258
- Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42
Re: Filmpjes
Viel mij inderdaad ook op dat er niets van te vinden is op het internet...vreemd.bakplaat schreef: Heel herkenbaar Hans,vooral dat 'Franse' Knipbrood is erg mooi. :2th: Heb er helaas geen foto's van,ook niks gevonden op het internet
Maar zodra ik weer een 'Knipbrood' maak, zal ik het eens 'op z'n Frans' doen.
Ik heb niet echt een scherpe spitse schaar ervoor en wil niet de boel verzieken door slordige knippen.
Maar er staat een spitse schaar op de ' nog te kopen ' lijst :G
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: Filmpjes
Leuk toch zo'n verlanglijstje voor je broodbakhobby!
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
- Dutchie
- Deegroller
- Berichten: 258
- Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42
Re: Filmpjes
Klopt...ik moet er enkel heeeeeel veel winkels voor afrijden om zaken bij elkaar te krijgen.Levensplezier schreef:Leuk toch zo'n verlanglijstje voor je broodbakhobby!
Maar zo'n lijst is leuk om op te stellen...
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: Filmpjes
het opstellen van de lijst 'houd je van de straat'.......
Internet vind je ook veel hoor! en soms heb je het geeneens nodig want heb je al iets dergelijks in huis.
Internet vind je ook veel hoor! en soms heb je het geeneens nodig want heb je al iets dergelijks in huis.
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
- Dutchie
- Deegroller
- Berichten: 258
- Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42
Re: Filmpjes
Houd me inderdaad van de straat..en met dit weer geen slechte optieLevensplezier schreef:het opstellen van de lijst 'houd je van de straat'.......
Internet vind je ook veel hoor! en soms heb je het geeneens nodig want heb je al iets dergelijks in huis.
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Filmpjes
Ben nog een website tegen gekomen die vol met filmpjes staat over het vormen van deeg.
http://thebackhomebakery.com/Tutorials.html
Veel kijk en leer plezier :G
http://thebackhomebakery.com/Tutorials.html
Veel kijk en leer plezier :G
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Filmpjes
Leuk, Han. Ga ik eens bekijken als ik wat meer tijd en rust heb.TigerManZ schreef:Ben nog een website tegen gekomen die vol met filmpjes staat over het vormen van deeg.
http://thebackhomebakery.com/Tutorials.html
Veel kijk en leer plezier :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Filmpjes
Dank je wel Han! Ga ik ook eens naar kijken, moet eerst m'n desemproject klaar zijn haha
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Leuke serie filmpjes Han :2th: En met een handdoek kun je ook eindeloos oefenen. Vroeger aan het begin van de opleiding oefenden we met
'dood' deeg (deeg zonder gist) en het werd na elke les weer verzameld en doorgekneed en in koelkast bewaard.
Maar eens houd dat ook op en werd het oefendeeg gedroogd en daarna vermalen tot paneermeel.
'dood' deeg (deeg zonder gist) en het werd na elke les weer verzameld en doorgekneed en in koelkast bewaard.
Maar eens houd dat ook op en werd het oefendeeg gedroogd en daarna vermalen tot paneermeel.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Dutchie
- Deegroller
- Berichten: 258
- Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42
Re: Filmpjes
In ieder geval was dat paneermeel met veeeeeel smaak...bakplaat schreef:Leuke serie filmpjes Han :2th: En met een handdoek kun je ook eindeloos oefenen. Vroeger aan het begin van de opleiding oefenden we met
'dood' deeg (deeg zonder gist) en het werd na elke les weer verzameld en doorgekneed en in koelkast bewaard.
Maar eens houd dat ook op en werd het oefendeeg gedroogd en daarna vermalen tot paneermeel.
Ik vroeg me op school altijd dan ook af hoeveel jongens na mij nog van de oefen marsepein zouden snoepen...
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Filmpjes
Het werd oa. gebruikt voor een mooi en lekker korstje voor Tijgerbrood/jes. :2th:Dutchie schreef: In ieder geval was dat paneermeel met veeeeeel smaak...
Ja dat is ook een goeie Hans, :G die zag er na een paar keer ook helemaal niet meer uit...laat staan dat er nog van te snoepen was.Ik vroeg me op school altijd dan ook af hoeveel jongens na mij nog van de oefen marsepein zouden snoepen...
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.