ik vermoed dat het met kneden, of tenminste techniek te maken heeft:)
eergisteren heb ik een rozijnenbrood gebakken, op het oog en smaak prima gelukt, alleen lijkt het alsof de rozijnen allemaal los in het brood zitten, en bij het snijden valt alles op het snijvlak eruit.
Iemand misschien een tip om dit te voorkomen?...of wat ik fout gedaan kan hebben?
losse rozijnen
- Hans0166
- Deegkneder
- Berichten: 100
- Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 14:17
- Locatie: Tholen
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: losse rozijnen
Hoe heb je ze erdoor gekneed?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Hans0166
- Deegkneder
- Berichten: 100
- Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 14:17
- Locatie: Tholen
Re: losse rozijnen
ik hebt de rozijnen erdoor gevouwen
deeg uitgerold, rozijnen erop en als bij het doorslaan gevouwen
dit een paar keer herhaald
deeg uitgerold, rozijnen erop en als bij het doorslaan gevouwen
dit een paar keer herhaald
- stillekracht
- Deegroller
- Berichten: 467
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42
Re: losse rozijnen
Had je de rozijnen wel geweld? Zo niet dan ontrekken ze vocht aan het deeg waardoor ze los komen te zitten.
- Hans0166
- Deegkneder
- Berichten: 100
- Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 14:17
- Locatie: Tholen
Re: losse rozijnen
ik heb dit recept gevolgd, alleen gehalveerd en alleen donkere rozijnen, inclusief de aanwijzingen http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... brood.html
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: losse rozijnen
Je moet wel zorgen dat de rozijnen "vast" in het deeg komen. Dus deeg goed uitdrukken of uitrollen met deegroller en dan weer vouwen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: losse rozijnen
Ben niet zo van het 'rollen en vouwen' maar ja...wie ben ik ;B Het gemakkelijkste vind ik zelf toch om de vulling door het deeg te kneden,
nooit anders geleerd en gedaan. :D,
Na een eerste rijs sla ik het deeg door en werk ik er de vulling handmatig doorheen,door er steeds met beide handen een stuk af te knijpen en er weer bovenop te leggen. Zo wordt de vulling geleidelijk en grondig met het deeg vermengd en kan het verder afgewerkt worden.
Kik hier voor de hele Fotoserie, over het bakken van mijn Krente/rozijnenbrood/bollen.
nooit anders geleerd en gedaan. :D,
Na een eerste rijs sla ik het deeg door en werk ik er de vulling handmatig doorheen,door er steeds met beide handen een stuk af te knijpen en er weer bovenop te leggen. Zo wordt de vulling geleidelijk en grondig met het deeg vermengd en kan het verder afgewerkt worden.
Kik hier voor de hele Fotoserie, over het bakken van mijn Krente/rozijnenbrood/bollen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- freggel33
- Deegroller
- Berichten: 308
- Lid geworden op: zo 29 sep 2013, 19:09
- Locatie: In het midden van het land
Re: losse rozijnen
Helemaal gelijk, Stille kracht!stillekracht schreef:Had je de rozijnen wel geweld? Zo niet dan onttrekken ze vocht aan het deeg waardoor ze los komen te zitten.
Paul
Ik hou wel van een goeie bui....
Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15
Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15