Hallo
Voor zij die graag met nat deeg werken:
welk bakcontainers gebruiken jullie? (naast een standaard rechthoekig bakblik)
Met een iets minder lopend deeg, kan je nog min of meer de vorm van het rijsmandje behouden vooraleer het deeg uitloopt.
Gebruiken jullie een gietijzeren pan (Le Creuset) voor de rond vorm?
F
Nat deeg vormen
- Baassie
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: di 03 dec 2013, 22:41
Re: Nat deeg vormen
Ik gebruik altijd een rijsmandje, ook bij een iets natter deeg.
Bakken doe ik met grotere broden in een gietijzeren voorverwarmde ingeoliede creuset met deksel. Als ik kleinere broden bak, dan neem ik een goetijzeren fonduepannetje dat ik hier heb staan en war een deksel op past.
Na een minuut of 20-25 haal ik de deksel eraf zodat het vocht kan ontsnappen, het geeft bij mij altijd een goed resultaat met desems.
Bakken doe ik met grotere broden in een gietijzeren voorverwarmde ingeoliede creuset met deksel. Als ik kleinere broden bak, dan neem ik een goetijzeren fonduepannetje dat ik hier heb staan en war een deksel op past.
Na een minuut of 20-25 haal ik de deksel eraf zodat het vocht kan ontsnappen, het geeft bij mij altijd een goed resultaat met desems.