Nat deeg vormen

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Fermenter

Nat deeg vormen

Bericht door Fermenter »

Hallo

Voor zij die graag met nat deeg werken:
welk bakcontainers gebruiken jullie? (naast een standaard rechthoekig bakblik)
Met een iets minder lopend deeg, kan je nog min of meer de vorm van het rijsmandje behouden vooraleer het deeg uitloopt.
Gebruiken jullie een gietijzeren pan (Le Creuset) voor de rond vorm?

F
Gebruikersavatar
Baassie
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 22:41

Re: Nat deeg vormen

Bericht door Baassie »

Ik gebruik altijd een rijsmandje, ook bij een iets natter deeg.

Bakken doe ik met grotere broden in een gietijzeren voorverwarmde ingeoliede creuset met deksel. Als ik kleinere broden bak, dan neem ik een goetijzeren fonduepannetje dat ik hier heb staan en war een deksel op past.

Na een minuut of 20-25 haal ik de deksel eraf zodat het vocht kan ontsnappen, het geeft bij mij altijd een goed resultaat met desems.
Plaats reactie