Welke methode?

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ineke P

Welke methode?

Bericht door Ineke P »

Zolang ik nog niet over een bbm beschik zal ik het deeg moeten kneden met de hand. Op youtube heb ik een filmpje gezien van ene Richard die een wat nattig deeg kneedt. Weet iemand een filmpje waarop duidelijk te zien is hoe je een doorsnee deeg het beste kan kneden?
Alvast bedankt!

P.s. gisteravond begonnen met het maken van zuurdesem via de methode die staat op de site van Levine! Ben benieuwd!!!
Gebruikersavatar
Ineke P

Re: Welke methode?

Bericht door Ineke P »

Ineke P schreef:Zolang ik nog niet over een bbm beschik zal ik het deeg moeten kneden met de hand. Op youtube heb ik een filmpje gezien van ene Richard die een wat nattig deeg kneedt. Weet iemand een filmpje waarop duidelijk te zien is hoe je een doorsnee deeg het beste kan kneden?
Alvast bedankt!

P.s. gisteravond begonnen met het maken van zuurdesem via de methode die staat op de site van Levine! Ben benieuwd!!!
Of is deze methode voor elk deeg geschikt?
Gebruikersavatar
freggel33
Deegroller
Berichten: 308
Lid geworden op: zo 29 sep 2013, 19:09
Locatie: In het midden van het land

Re: Welke methode?

Bericht door freggel33 »

Misschien wordt dit wat duidelijker?
http://www.wikihow.com/Knead-Dough

En misschien leuk om te proberen: een niet kneden broodje?
http://www.nrcnext.nl/koken/2007/02/06/het-luie-deeg/

Paul
Ik hou wel van een goeie bui....

Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15
Gebruikersavatar
Ineke P

Re: Welke methode?

Bericht door Ineke P »

freggel33 schreef:Misschien wordt dit wat duidelijker?
http://www.wikihow.com/Knead-Dough

En misschien leuk om te proberen: een niet kneden broodje?
http://www.nrcnext.nl/koken/2007/02/06/het-luie-deeg/

Paul
Dank je wel voor de goeie tip!
Gebruikersavatar
Levensplezier
Warme bakker
Berichten: 867
Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40

Re: Welke methode?

Bericht door Levensplezier »

Op de site van Levine vind je heel veel voorbeelden en tips. ga maar eens kijken. Ook laat Edwin Klaasen goed zien hoe je het deeg lekker/goed kunt kneden.
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Welke methode?

Bericht door bakplaat »

En als je dan eenmaal een goed deeg hebt gekneed,kijk dan HIER hoe de echte bakker er mooie BUSBRODEN van maakt. :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Kneedhaak63

Re: Welke methode?

Bericht door Kneedhaak63 »

bakplaat schreef:En als je dan eenmaal een goed deeg hebt gekneed,kijk dan HIER hoe de echte bakker er mooie BUSBRODEN van maakt. :G
Goeie tips Cor, luid en duidelijk, kan er mee aan de gang :grin:
Plaats reactie