Deeg in de koelkast
Deeg in de koelkast
Ik heb gisterenavond een deeg gemaakt van bruin brood
en heb het toen in de koelkast netjes afgedekt neergelegd
Vanmorgen eerst 1 keer laten rijzen + 1 uur daarna gevormd
en weer een uur laten rijzen, gebakken en het resultaat...een geweldig mooi brood.
De clou van het verhaal was voor mij of ik het deeg 1 dag van te voren kon maken
en heb het toen in de koelkast netjes afgedekt neergelegd
Vanmorgen eerst 1 keer laten rijzen + 1 uur daarna gevormd
en weer een uur laten rijzen, gebakken en het resultaat...een geweldig mooi brood.
De clou van het verhaal was voor mij of ik het deeg 1 dag van te voren kon maken
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Deeg in de koelkast
Dat klinkt goed!
Heb je er ook een foto van?
Heb je er ook een foto van?
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Deeg in de koelkast
Kijkt u even naar dit bericht. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een foto plaatst.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- ghost
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: do 07 nov 2013, 13:01
- Locatie: belgië
Re: Deeg in de koelkast
Als ik het goed begrijp , moet dat deeg na een nacht de lucht uit duwen , dan 1 uur rijzen opnieuw lucht uit duwen , vormen en dan nog 1 uur rijzen .
Maar dan is dat deeg 3 keer gerezen klopt dat , wou dat later ook eens uitproberen?
Maar dan is dat deeg 3 keer gerezen klopt dat , wou dat later ook eens uitproberen?
Re: Deeg in de koelkast
Bedankt Ballie voor jouw uileg.
Ik had een avond van te voren een deeg gemaakt van bruinbrood dus:
300 gr tarwemeel
200 gr patentmeel
7 gr droge gist
1 ei
40 gr magarine
240 gr lauwe melk
10 gr zout
Op gebold en goed strak plasticfolie erom.
De volgende dag plat geslagen daarna weer opgebold en 1 uur laten rijzen.
Daarna weer de lucht eruit in de bakblik en ook weer 1 uur laten rijzen
op 210 graden afgebakken en hier het resultaat
Ik had een avond van te voren een deeg gemaakt van bruinbrood dus:
300 gr tarwemeel
200 gr patentmeel
7 gr droge gist
1 ei
40 gr magarine
240 gr lauwe melk
10 gr zout
Op gebold en goed strak plasticfolie erom.
De volgende dag plat geslagen daarna weer opgebold en 1 uur laten rijzen.
Daarna weer de lucht eruit in de bakblik en ook weer 1 uur laten rijzen
op 210 graden afgebakken en hier het resultaat
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Deeg in de koelkast
Mooi gelukt opaknuif.
Ik laat ook regelmatig deeg in de koelkast overnachten, bijvoorbeeld dit Brood met veel zaadjes. Ook erg lekker brood.
Ik laat ook regelmatig deeg in de koelkast overnachten, bijvoorbeeld dit Brood met veel zaadjes. Ook erg lekker brood.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Deeg in de koelkast
Je brood ziet er wel goed gebakken uit Opa Andre,alleen mag het iets minder 'Berg en Dal' zijn ;B ...Het vormen/opmaken kan echt beter hoor.
Kijk eens in mijn FOTO ALBUM
Vooral de foto's 8 t/m 12 laten dit duidelijk zien.
Kijk eens in mijn FOTO ALBUM
Vooral de foto's 8 t/m 12 laten dit duidelijk zien.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Re: Deeg in de koelkast
Klopt Cor, moet dat allemaal weer onder de knie krijgenbakplaat schreef:Je brood ziet er wel goed gebakken uit Opa Andre,alleen mag het iets minder 'Berg en Dal' zijn ;B ...Het vormen/opmaken kan echt beter hoor.
Kijk eens in mijn FOTO ALBUM
Vooral de foto's 8 t/m 12 laten dit duidelijk zien.
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: Deeg in de koelkast
Als een brood er iets 'anders' uitziet als het fabrieksbrood, vind ik dat altijd wel leuk. Hoewel ik ook streef naar een mooi brood hoor!
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!