Bloem - Stokbrood
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Bloem - Stokbrood
Tot nu toe heb ik stokbrood gebakken van T65 wat ik online kocht. Dat is alleen steeds in no-time op.
Ik kan niet van elke meel soort een heel magazijn aanleggen dus vandaar mijn vraag..
Kun je ergens gewoon in de winkel t65 kopen?
Vraag 1: Zit er veel verschil in smaak/structuur als ik gewone bloem (Lidl) zou gebruiken voor de stokbroden?
De stokbroden die ik met T65 bak zijn hier een grote hit en dat wil ik graag zo houden. Liever geen stokbrood dan een 'mwa' stokbrood...
Vraag 2: Ik overweeg een grote 25KG zak T65 te kopen en dat gewoon voor alles te gebruiken waar ik bloem voor gebruik (Stokbrood, elke week witte bolletjes, bruin brood (50/50)). Wat veranderd er aan mijn zachte witte bolletjes en het bruin brood als ik hiervoor het T65 gebruik?
De reden hiervoor is puur gemak, maar het resultaat mag er uiteraard niet onder lijden
Ik kan niet van elke meel soort een heel magazijn aanleggen dus vandaar mijn vraag..
Kun je ergens gewoon in de winkel t65 kopen?
Vraag 1: Zit er veel verschil in smaak/structuur als ik gewone bloem (Lidl) zou gebruiken voor de stokbroden?
De stokbroden die ik met T65 bak zijn hier een grote hit en dat wil ik graag zo houden. Liever geen stokbrood dan een 'mwa' stokbrood...
Vraag 2: Ik overweeg een grote 25KG zak T65 te kopen en dat gewoon voor alles te gebruiken waar ik bloem voor gebruik (Stokbrood, elke week witte bolletjes, bruin brood (50/50)). Wat veranderd er aan mijn zachte witte bolletjes en het bruin brood als ik hiervoor het T65 gebruik?
De reden hiervoor is puur gemak, maar het resultaat mag er uiteraard niet onder lijden
Laatst gewijzigd door guzzi op za 25 jan 2020, 17:33, 1 keer totaal gewijzigd.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Bloem - Stokbrood
Guzzi, ik weet niet wat je voor je andere brood gebruikt maar verwacht niet dat je broden er onder zullen lijden als je daar T65 voor neemt. Ik gebruik T55 als witte tarwebloem voor al mn broden en tot volle tevredenheid.
Mijn ervaringen met supermarktbloem zijn
Mijn ervaringen met supermarktbloem zijn
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Bloem - Stokbrood
Hi Gerrit,
Ik gebruik nu voor de 'bruine' broden en witte bolletjes gewoon supermarkt meel (Jumbo/Lidl).
Het volkoren meek en de KH mix bestellen we van 'Molen de Pere', meestal bestellen we dan twee zakjes T65 mee maar dat is altijd zo op...
Ik gebruik nu voor de 'bruine' broden en witte bolletjes gewoon supermarkt meel (Jumbo/Lidl).
Het volkoren meek en de KH mix bestellen we van 'Molen de Pere', meestal bestellen we dan twee zakjes T65 mee maar dat is altijd zo op...
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Bloem - Stokbrood
Gebruik voor alles T65 is dus geen probleem.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Bloem - Stokbrood
Ben zelf Amerikaans Patent (verkrijgbaar bij De Zuidmolen)-fan maar bak net zo lief met hun biologische T65. De laatste is iets prijziger. Zowel de baguettes als het gewoon brood als luxe broodjes doen het op beide melen heel goed.
Groetjes, Annelies
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Bloem - Stokbrood
Bloem [/quote]
Ik denk: alle bloem is meel; niet alle meel bloem.
Overigens is T65 in dat geval in mijn ogen twijfelachtige bloem; want wat zouden T45 en T55 dan zijn? [emoji851]
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Bloem - Stokbrood
T45 is patent, meer voor gebak. T55 is idd ook bloem
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Bloem - Stokbrood
Volgens de NL warenwet:
bloem: meel, waarin kiemen en delen van de schil niet met het blote oog waarneembaar zijn
Dat is nog eens een lekker vage aanduiding
Geef mij maar de verschillende termen voor bloem en meel in Duits, Frans, Engels of nog wat andere talen. Vraag me af of ze verschil maken in benaming. Met bovenstaande aanduiding zou zelf het duitse 1050 misschien nog wel bloem zijn.
Maar met mijn blote oog zie ik nog net het verschil tussen een mus en een zeearend... of mag je ook met een brilletje kijken volgens onze warenwet?
Overigens zou ik alles gewoon lekker met T65 bakken. Tenzij je je witte bolletjes nog witter wil.
Wil
bloem: meel, waarin kiemen en delen van de schil niet met het blote oog waarneembaar zijn
Dat is nog eens een lekker vage aanduiding
Geef mij maar de verschillende termen voor bloem en meel in Duits, Frans, Engels of nog wat andere talen. Vraag me af of ze verschil maken in benaming. Met bovenstaande aanduiding zou zelf het duitse 1050 misschien nog wel bloem zijn.
Maar met mijn blote oog zie ik nog net het verschil tussen een mus en een zeearend... of mag je ook met een brilletje kijken volgens onze warenwet?
Overigens zou ik alles gewoon lekker met T65 bakken. Tenzij je je witte bolletjes nog witter wil.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Bloem - Stokbrood
Bedankt, ik ga van de week zo'n lekker grote zak T65 van Vriezeveen bestellen. Hoef ik daar voorlopig niet meer over na te denken
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Bloem - Stokbrood
Ook ik gebruik mijn T65 voor alle broodsoorten als het zo uitkomt. Dus gewoon doen.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Flourpower
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: zo 20 apr 2014, 14:54
Re: Bloem - Stokbrood
Als je op 300micron zeeft moet je al héél goed kijken voor zemeldeeltjes ofwel "picuren" te zien, laat staan de eerder wit/gele zachte kiem.lekkermelig schreef: ↑zo 26 jan 2020, 10:45 Volgens de NL warenwet:
bloem: meel, waarin kiemen en delen van de schil niet met het blote oog waarneembaar zijn
Persoonlijk vind ik de grens tussen wat 'meel' en wat 'bloem' is ook vaag hoor. Een T80 wordt als lemaire(meel) onder 'meel' gezet, terwijl dat tussen een uitzevingsgraad van 70 en 85% zit .. en bij het laagste zit je dan toch meer bij 'bloem' dan bij 'meel'. Zeker als je bij 'meel' nog de gradering van 'fijn tot grof' mee in overweging neemt...
Tjsa...
^ wat ik schrijf + > wie ik ben : de laatste beroepsmolenaar van Oost-Vlaanderen ..